Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
_luky_

#721 Příspěvek od _luky_ »

dracekvo píše:Ale bohužel nemůžu porovnat s jinejma TV, jestli to jinde není ještě horší. Ale občas mi příjde, že vývojáři ty svoje výtvory snad ani nikdy nezkouší.

Jo, přesně tenhle pocit jsem z té naší TV od LG měl i já. (ale LCD panel nepřežil řádění potomků) Očividně to zkoušeli v nějakém simulátoru pomocí myši. Takže při ovládání pomocí ovladače je potřeba 4x zmačknout 2 různý šipky, aby jsi zvolil tu funkci, kterou chceš.
Porovnávám to s naším předchozím settop boxem od Technisatu, kterej byl mega rychlej, na ovládání jednoduchej a mělo to v sobě pevnej disk na nahrávky. Od tý doby už jsem nikdy nic podobnýho nesehnal. Rodiče mají nějaký Android box pro SledováníTV a já si tam neumím ani zapnout zprávy na jedničce.
piCZus

#722 Příspěvek od piCZus »

Taky mám LG s webOS, ale nainstaloval jsem si Plex a s tím jsem spokojený. Stáhne si to veškeré informace o každém filmu, takže vidím popis, náhled na herce, tvůrce, hodnocení atd. OLED je super, takže když můžu, tak si pouštím filmy ve 4k s HDR10+ nebo Dolby Vision.
Jediné, co mi vadí, je podrobnější změna poměru stran. Ve webOS to je bída a Plex nemám Premium.
Při sledování TV je u 55" úhlopříčky spotřeba 50-60W, což je proti plazmě taky k dobru a obraz je lepší.
_luky_

#723 Příspěvek od _luky_ »

Pokračování příběhu, třeba to někomu pomůže nebo to aspoň pobaví. Od televize totiž očekávám následující:
- televizi zapnout
- zvolit program
- prohlédnout EPG
- nahrávání pořadu na USB HDD

Z výše uvedených 4 požadavků televize Samsung splňuje 1 (ano, slovy jeden) a sice že je možné televizi zapnout.
- program zvolit snadno nejde, protože ovladač na TV nemá tlačítka s čísly
- EPG s tabulkou to neumí, ukazuje to vždycky jen jednu položku z programu
- od 2021 televize Samsung neumí nahrávat

..takže jsem tu věc ještě ten samý den zabalil a vrátil. Pořídil jsem LG a zdá se, že to umí, co potřebujem. Navíc to umí alpikaci iVysílání, zrcadlení obrazu mobilu nebo PC po síti. Ještě bych rád rozchodil přehrávání se síťového disku, ale k tomu jsem se ještě nedopracoval.
piCZus

#724 Příspěvek od piCZus »

Jestli máš LG s webOS, tak by měla umět přehrávat filmy pomocí DLNA (Sambu má LG neumí). Tuhle funkci by např. NAS měly podporovat, ale umí to i systémy jako Windows, Linux atd.
dvorak

#725 Příspěvek od dvorak »

V nabídce PLANEO je QLED TV TOSHIBA typ 50UA3D63DG, uhlopříčka 126 cm za cenu 8.999 Kč. Jelikož vím, že cena QLED televizorú se pohybuje na dvojnásobné ceně, chci se zeptat, v čem je rozdíl. Děkuji.
rnbw

#726 Příspěvek od rnbw »

QLED je obchodna znacka firmy Samsung, takze asi tazko.
ok1hga

#727 Příspěvek od ok1hga »

dvorak píše:V nabídce PLANEO je QLED TV TOSHIBA typ 50UA3D63DG, uhlopříčka 126 cm za cenu 8.999 Kč.

mení to QLED, ale je to D-LED . . .

Toshiba 50UA3D63DG
ANDROID UHD LED televizor s úhlopříčkou 126 cm / 50"
Rozlišení UHD 3840 x 2160,
Typ panelu D-LED ( -> marketingový parametr ?)
HDR/Dolby Vision HDR,
Micro Dimming Total Picture Quality (TPQ)

https://televize.heureka.cz/toshiba-50ua3d63dg
dvorak

#728 Příspěvek od dvorak »

Takže v tom jejich letáku je chyba.
dvorak

#729 Příspěvek od dvorak »

Také jsem našel v letáku Datart JVC LT-55VAQ6235, rovněž má být QLED, za cenu 11.041, uhlopříčka 139cm. To již souhlasí ?
Ian

#730 Příspěvek od Ian »

piCZus píše:Jestli máš LG s webOS, tak by měla umět přehrávat filmy pomocí DLNA (Sambu má LG neumí). Tuhle funkci by např. NAS měly podporovat, ale umí to i systémy jako Windows, Linux atd.

Pokud telka umí DLNA, tak je to super. Dobrá DLNA server aplikace je Serviio. Dříve jsem ji měl na Windows a teď jej provozuju na Synology NAS.
Pozn.: Synology má i nějakou vlastní appku pro DLNA v základu, ale Serviio je lepší.
Hydrawerk

#731 Příspěvek od Hydrawerk »

Tenhle Panasonic je zajisté převlečenej Tureckej výrobek, asi Vestel... Dnes jsem ho viděl v Electroworldu...
Přílohy
Panasonic TX-50LX650E.jpg
Panasonic TX-50LX650E.jpg
Hydrawerk

#732 Příspěvek od Hydrawerk »

Tenhle Panasonic je smontován v Polsku, ale z čeho?? Z dílů dodanejch tureckým Vestelem?? Taky dnes viděn v Electroworldu.
Když ztratíte dálkový ovladač, tak můžete televizor ovládat jediným tlačítkem... Což je úžasně nepohodlné... Pche, kdysi tam některej výrobce dal aspoň malej joystick.
Přílohy
Panasonic TX-55LX800E.jpg
Panasonic TX-55LX800E.jpg
navod panasonic001.jpg
navod panasonic001.jpg
josef_novak

#733 Příspěvek od josef_novak »

Chceš říct, že ztrácíš ovladače jak na běžícím páse?
Když už, tak existují aplikace, které ovládají TV po síti nebo pomocí IRDA v telefonu, kdo má.

O Panasonicu se tady už napsalo dost a nechápu, že nad ním ještě někdo uvažuje.

Zaznamenal jsem rozdíl cca 150kW mezi ročním provozem 42" plazmy a 55" OLED ve prospěch OLEDu.
Přílohy
lg-remote.jpg
lg-remote.jpg
keemo

#734 Příspěvek od keemo »

A JéVéCé je taky turek jak prase... zvenku huj, zevnitr fuj...
xsc

#735 Příspěvek od xsc »

JVC byl turek už v dobách CRT.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“