O vývoji naší železniční dopravy (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Jinak nehoda je jednoznačně důsledek všeho, co se za posledních 30-35 let udělalo k "zeštíhlení" železniční dopravy - lidí je málo, protože jednak spoustu lidí propustili, další část pod dojmem hrozícího propouštění odešla sama, nově se navyšujou objemy, aniž by se cokoliv změnilo, zabezpečovací zařízení pamatuje leckde ještě Husáka, takže jezdící personál dostává za uši ... Prostě se to dalo čekat. Jediná klika, že se to stalo 300m od průběžný trati a nebylo to v blízkosti cestujících - náklad i rozbitý vozidla se uklidí, koleje opraví, škody zaplatí pojišťovna. Místo havárky je přibližně tady: https://mapy.cz/s/bofusabasa , průběžná trať 2+2 koleje (Olomouc a Brno) je spolu se silnicí I/14 notnej kus vpravo.
A kutilmile - nelituju tě
- vasekpetr1
A k tomu, co píše Karel: mám za to, že k vjezdu do nákladní skupiny jde kód, takže víš, co to znamená -u "střelnice mu to dávalo výstrahu, před odbočkou pod most měl mezikruží a dál jel proti kódujícímu stůj, takže buď se "promačkal" až za stůj (což se mi moc nezdá) nebo fakt technická závada...
Ale jsou to jen domněnky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kecáš ... Stávaly se i daleko horší věci, akorát to nemělo takovou publicitu, bo každej nměl v kapse mobil s kamerou a spoustu případů lehčích nehod se jednoduše podařilo komoušům zamést pod koberec a ututlat ... A "díky" inflaci taky tehdejší číselný hodnoty škod nebyly takový drastický - dneska drcnutí motorákem na přejezdu do náklaďáku (auta) s trochou rozházenýho hnoje kolem udělá škodu za hezkejch pár mega, i když u toho bylo jen pár lehce zraněnejch a probírá se to celostátně ještě 3 dny - před 30 lety by po tom ani okresní drbna neštěkla víc, jak noticku na 5 řádek na předposlední stránce, protože škoda by byla 30-40 tisíc ...Lukas-Peca píše:...
EKKAR: ano, zato za staré dobré Dráhy se takové věci jako projeté návěstidlo nestávaly.
A kutilmile - nelituju tě
Tady jeden z instruktážních filmů. Nehody byly problémem už od samotného vzniku železnice.
vasekpetr1 píše: Jestli zaspal nebo mu po dlouhém nebrždění při tomto počasí namrzly kotouče (jel z Břeclavi a naposledy měl brzdit u Maloměřic v Brně), to se uvidí, až poté, co vyčtou z rychloměru.
Dnes jsem telefonoval s jedním koordinátorem dráhy a tak jsem se zeptal na ten karambol v Třebový. Můžou za to německý zelený, který prosadili, že v celý EU se nesměj používat kvůli hluku litinový brzdový špalky ale nějakej plastovej sajrajt jako pakny u nákladáků. Problém pak je při sněhovým počasí, hrozně dlouho to trvá, než namrzlý špalky a ráfy začnou brzdit. S litinou tenhle problém nebyl, nebo byl výrazně menší. Proto je nějakej předpis po jaký době se má brzdit. Jenže z Brna do Třebový to je furt do kopce a na rozmrznutí by musel někde brzdit až do zastavení. Ten vlak měl 2500 tun a rekuperačka brzda v mašině to neubrzdila a ty vozový brzdy byly namrzlý a k ničemu. Takže tam vlítnul těch 80km/h a když viděl proti čemu jede, tak dal rychlobrzdu a vyskočil. Prý docela zázrak, že při tý rychlosti se mu skoro nic nestalo.
Jaak jsem nakoupil, tak prodal.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: