Product Key Win10 Pro
Moderátor: Moderátoři
Jestli je výměna desky oprava, tak existuje "generátor" digitální licence, který funguje na všem a legálnost prokážeš fakturou, když je to tak pro tebe důležité. Nebo to zkus aktivovat po telefonu a případném dotazu u Microsoftu, protože akorát přešlapuješ na místě.
- feliz_navidad
- klíč ze štítku u upgrade z Win7 není možné zjistit, v PC uložen není a MS ho neeviduje.
- MS většinou uznává novou desku jako opravu, pokud vše ostatní je stejné, opětovná aktivace bude provedena přes telefon na původní instalaci W10 pro vadnou desku. Pak je možné udělat i čistou instalaci Win10, která by se měla již aktivovat automaticky.
- Na dotaz, co se stane pokud by byly dvě desky se stejnou licencí jen odpověď, že se to nesmí stát.
- pocitujlasku
Jak jsem psal, digitální licenci získám na čemkoliv do dvou minut, ale to si jde zjistit. A pokud to jde takhle, tak jim jsou nějaké původní COA štítky u prd....
- feliz_navidad
Nákup 3 PC s OEM Win7 v r. 13-15, potom v r. 16 bezplatný upgrade na Win10. V letech 18-21 výměna nové základní desky + CPU.
Štítky na skříni nalepené nemám, protože se mi kdysi Win XP na skříni poškodil, a proto jsem si je sundal, schoval a zaevidoval, kam který patřil. Jenže právě v té evidenci mám chybu, pro 2 PC mám zapsaný stejný klíč, pro třetí PC jsem klíč nakonec našel.
Ta stará deska, kterou chci dočasně použít je právě z těch 2 a já mám tak 50% pravděpodobnost, že se trefím do duplicitní instalace.
- feliz_navidad
Tím, že bych provozoval jednu licenci současně na dvou PC ano. A tomu jsem se chtěl vyhnout. Ne proto, že bych si zakládal na tip-top legálnosti, ale proto, abych si případně, co já vím, např. nedeaktivoval Win na druhém PC.