Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
xsc

#1321 Příspěvek od xsc »

EKKAR píše:Nejhorší na tom je, že se to v Prešpurku vyrábělo už od roku 1974 (Euridika I) až prakticky do Plyšáku (Alto, Forte do roku 1988) jen s drobnýma změnama, vynucovanýma "inovačním procesem"...
No, drobný změny. Euridika až Eminent jsou ještě s germaniem v NF a diskrétní křemíkovou VF částí a od Duetta jsou IO ve všech stupních. To bych zrovna nenazval drobnou změnou... Jediné, co je spojuje, je zadání - levné rádio do kanclu.
EKKAR

#1322 Příspěvek od EKKAR »

xsc píše:... Jediné, co je spojuje, je zadání - levné rádio do kanclu.
Chyba - spojuje je ten bača, co je v Prešporku sbastlil dohromady ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
adakar

#1323 Příspěvek od adakar »

Ešte začiatkom roka sa niekto rozhodol zbaviť veže s reproduktormi, možno aj niekto tu (ďakujem ešte raz), a až teraz som sa k tomu dostal: trocha očistil od nového prachu: nepodsvecuje display, CD nevysunie (viac som neskúšal), mgf ťahy vyzerajú doslova učebnicovo (skúšané núdzovo rukou), celkový chod hladký, samozrejme chcelo by vyčistiť potenciometre, DO v princípe ide. Je pravdou že podľa váhy dielov som očakával niečo sharp, škoda: komercia... Ale taká poctivejšia. Ten riadený potenciometer mi pripomenul, že som už také niečo opravoval, aj keď dávno... Repro buď je jedno mierne ochromené, alebo to bolo potenciometrami, neskúmal som bližšie, nie je teraz dôležité. Tak som to odložil, možno niekedy poslúži.

SHARP CD-S370H (BK)
AIWA SX-NW150
Přílohy
vezaSharp,reproAiwa.jpg
vezaSharp,reproAiwa.jpg
MH111
Kontaktovat uživatele:

#1324 Příspěvek od MH111 »

Výhodou těch starších typů (Euridika, Eminent) je ladění kondenzátorem. Oproti Altu apod drží stanice jak přibité. Ale hraje to dost hrozně. Což o to, na kuchyňské radio asi je výsledek přijatelný, ale cpát to do gramorádií...
To Prominent je jiná liga. Model 214 de luxe (původ: SD) s dvěma reproduktory hraje velmi slušně. Stabilita ladění je excelentní. Jednu výtku mám k potenciometru hlasitosti, ztrácí kontakt. Druhou k ztěžka jdoucím přepínačům, rádio pak cestuje po polici.
EKKAR

#1325 Příspěvek od EKKAR »

Stabilita ladění kondíkem proti varikapům je jasná - ale zase se jen těžko dají udělat předvolby - který naopak jednoduše dovoluje ať napěťová, nebo kmitočtová ladicí syntéza. A PLL závěs s kmitočtovou syntézou se dal už v 80.letech udělat pár futrálama IO - jenomže Bačostroj Prešporok dál žil 100 let za opicama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ransom

#1326 Příspěvek od ransom »

Já mám jako někdejší skalní uživatel Tesly kliku, že jsem nikdy neposlouchal rádio. Co tak pamatuju, přijde mi že jedinej slušnější přijímač byla 632A z Přelouče.
Pamatujete Havanu? Měli jsme ji doma. Tuhle jsem čuměl, za kolik se jedna vrakovitá vydražila. Nejspíš byla většina kusů poničená vyteklýma baterkama. Ta naše už měla pod sebou louži, baterie rozpadlý, ale furt hrála.
Pro mě je spojená s jedinou písní, která mě kdy oslovila z rádia. Až do druhé takové před pár lety.
xsc

#1327 Příspěvek od xsc »

Havana je Akcent daný do větší skříně na ležato a prohlášený za stolní rádio :-) Mohli k tomu aspoň udělat síťové napájení, místa je tam dost. Akcenta ještě mám, přežil i mé řádění a pouzdro na baterie je v něm od tepla a vyteklých baterií takové pomuchlané, ale funguje.
lubos1961

#1328 Příspěvek od lubos1961 »

xsc píše:Havana je Akcent daný do větší skříně

Krom toho to ještě použili do 2818B Big Beat a 2818B-2 Chanson

Ale největší kopírovací systém jednoho typu plošného spoje do různých rádií:

2815B Monika
2816B Mambo
2816B-5 Dolly
2816B-13 Dolly 2
2816B-6 Prior
2817B Twist
2821B Dolly 3
2822B Menuet
2822B-3 Menuet 2
2823B Lido
2828B Madison
2830B Capri
337B-1 Bonny
338AB Toccata
1024A Bel Canto
MiraSt

#1329 Příspěvek od MiraSt »

Včerejší kontejner. Všechno nové. Žije to. Asi nějaké hry. Kdo chce? Co chce? Pošlu nebo rozeberu a pošlu. Nejcennější asi ty sedmisegmentovky.
Přílohy
A.jpg
A.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
ok1hga

#1330 Příspěvek od ok1hga »

MiraSt píše:Včerejší kontejner. Všechno nové. Žije to. Asi nějaké hry.

šipky ?
EKKAR

#1331 Příspěvek od EKKAR »

Ty segmentovky vypadají, že jsou osazený vzhůru nohama - teda podle polohy desetinnejch teček ...
A jediný, co k nim podle označení Ujec Ghůůůghl našel, je tohle:
https://world.taobao.com/item/35015861165.htm - samozřejmě v rozsypaným čaji. Z obrázku nalevo jde rozpoznat, že jsou 2 řady, SM310 se společnou anodou a SM320 se společnou katodou. Samozřejmě multiplexovaný, aby se ušetřilo trochu drátu na vývody ...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 31 pro 2023, 11:09, celkem upraveno 1 x.
Eleman

#1332 Příspěvek od Eleman »

ok1hga píše:šipky ?

Jj šipky.
Tady a tady
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
MiraSt

#1333 Příspěvek od MiraSt »

Jo. Budou to šipky. Kdoví kdo to tady v okolí a na co měl....
Přílohy
B.jpg
B.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1334 Příspěvek od Hubert_79 »

Na co asi má kdo šipky :roll:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Pikofarad

#1335 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Na co asi má kdo šipky :roll:

V tom jsou desítky mega,kdo umí trefit,bere bank :!:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“