Dotaz na parametry PL504 jako nf zesilovače

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
danhard

#31 Příspěvek od danhard »

To s 1k3 s PL504 v triodě můžeš klidně zkusit.
Záleží jaký proud do sycení snese to trafo, jak je veliký ?
A není problém dát 180V 100mA a tochu to říznout přes překročení ztráty, je to tam jen dynamicky.
Ale čím víc to naklopíš, tím víc to kreslií :D
S 6L50 ne, mám malou strmost, takže 300V, 50mA a minimálně 5k zátěž.
FandaNew

#32 Příspěvek od FandaNew »

To trafo: EI 32x40.
danhard

#33 Příspěvek od danhard »

Trafo velký, ale stejně potřebuje v A mezeru.

Nebo můžeš zkusit PL509 v triodě, nebo EC360.
Přílohy
EC360.JPG
EC360.JPG
el509bpt_as_triode.pdf
(19.53 KiB) Staženo 84 x
Crifodo

#34 Příspěvek od Crifodo »

Styl "punk" v tomhle smyslu by mě asi neoslovil ani trochu, ale procvičit si řemeslný postupy na něčem, co by jinak stejně shnilo na chodníku vedle popelnice je snad lepší, než kupovat a zakrátko zahazovat korejský jakogramorádio 21. století a la Elvis, což není punk ale kýč.
FandaNew

#35 Příspěvek od FandaNew »

Danhard: Díky, mezeru to má. Co se týče PL509 -zatím zkusím dotáhnout tu PL504, původně jsem s ní začal, protože jich mám přehršli.

Ještě - zajímavé info k Wa, dokazující, že by si měl člověk datasheet prostudovat a hlavně pořádně zapamatovat, jinak bude za blbce jako já:
Když jsem s PL504 začal před pár týdny experimentovat, tak jsem, jak jsem psal výš, zapomněl na Wa=16W a hlídal jsem jen max Ua a Ik. Jak jsem zjistil z poznámek, krmil jsem tu elektronku 245V a 200mA (tedy cca 50W!) řadu dní , topila jako blázen, ale anoda rudá nebyla, tak mi to nevrtalo hlavou. Konec konců v datasheetu má napsanou max teplotu baňky 280C, tak mi to nepřipadalo divné. Ale to hlavní - je funkční dodnes, což obdivuji, kolik toho snesla. Dál už ji ale trápit nehodlám :-) a do konečné verze zesilovače, pokud ho dotáhnu, raději dám jinou, pár jich ještě mám.

Crifodo: Ono to s tím punkem zase tak moc nepřeháním (časem někde pověsím nějaké fotky), ale máš pravdu, naučil jsem se, přesněji řečeno zkouším se naučit na stará kolena mnohé, co jsem neuměl a čemu nerozuměl a z některých výsledků mám i radost, i když vím, že to žádná špica néni. Takže pohoda, ať žije bastlení!

A na závěr k 6L50 - asi se pokusím o zesilovač hned po skončení anabáze s PL504, ale na to asi založím nové vlákno, pokud si nebudu vědět rady.
danhard

#36 Příspěvek od danhard »

Tak mě zajímají spíš dvojčinné konce.

Tam je ještě co vymejšlet :D

U PL504 jsou možné taky jiné možnosti, třeba budit jí do G2.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“