Danhard: Díky, mezeru to má. Co se týče PL509 -zatím zkusím dotáhnout tu PL504, původně jsem s ní začal, protože jich mám přehršli.
Ještě - zajímavé info k Wa, dokazující, že by si měl člověk datasheet prostudovat a hlavně pořádně zapamatovat, jinak bude za blbce jako já:
Když jsem s PL504 začal před pár týdny experimentovat, tak jsem, jak jsem psal výš, zapomněl na Wa=16W a hlídal jsem jen max Ua a Ik. Jak jsem zjistil z poznámek, krmil jsem tu elektronku 245V a 200mA (tedy cca 50W!) řadu dní , topila jako blázen, ale anoda rudá nebyla, tak mi to nevrtalo hlavou. Konec konců v datasheetu má napsanou max teplotu baňky 280C, tak mi to nepřipadalo divné. Ale to hlavní - je funkční dodnes, což obdivuji, kolik toho snesla. Dál už ji ale trápit nehodlám

a do konečné verze zesilovače, pokud ho dotáhnu, raději dám jinou, pár jich ještě mám.
Crifodo: Ono to s tím punkem zase tak moc nepřeháním (časem někde pověsím nějaké fotky), ale máš pravdu, naučil jsem se, přesněji řečeno zkouším se naučit na stará kolena mnohé, co jsem neuměl a čemu nerozuměl a z některých výsledků mám i radost, i když vím, že to žádná špica néni. Takže pohoda, ať žije bastlení!
A na závěr k 6L50 - asi se pokusím o zesilovač hned po skončení anabáze s PL504, ale na to asi založím nové vlákno, pokud si nebudu vědět rady.