Spojenie káblov.
Moderátor: Moderátoři
Spojenie káblov.
Manželka si vymyslela preložiť nejaké vypínače a zásuvky a keďže ma ešte baví sex tak jej to musím spraviť. Teraz mám ale dilemu ako spojiť kábel v stene za obkladom. Povedzme že treba spojiť 4x pe, 4xN a 4xL. Chcem to spojiť tak, aby som nemusel v budúcnosti sekať obklad. čo navrhnete. Mám to skrútiť a zaletovať cínom alebo to mám zvariť meďou. Do toho zvárania sa mi moc nechce...... Samozrejme na to bužírka s lepidlom. Alebo inakší nápad?
WAGO sa delia aj podla predpokladaneho prudoveho zatazenia. Existuju wago svorky aj na 32A max...
Precitaj si:
https://www.revizie-to.sk/l/na-hrane-ka ... ny-clanok/
Ja by som sa mimo spotrebicov co som vypisal nebal vobec.
Obklad už tam máš nebo teprve chceš obkládat? Pokud B je správně, nebylo by jednodušší a čistší ten kabel vytrhnout ze zdi a natáhnout nový?kutilmil píše:...ako spojiť kábel v stene za obkladom...Alebo inakší nápad?
Nebo mě napadá na místě kde chceš ty kabely spojit nainstalovat další zásuvku, nikdy nevíš kdy se ti bude hodit.
Možná by nebylo od věci dát sem fotky jak to tam máš teď a do toho nekreslit jak to mít chceš.
Hlavně kvůli kondenzaci jsem jen dával pozor, aby byly všechny čepičky po utažení směrem vzhůru, aby se v nich nedržela voda. Letos v září jsem tam vyměňoval svítidla, tak jsem viděl, v jak dobrém stavu spoje zůstávají.
Jo, a cínový mor (rekrystalizace) probíhající v čistém cínu má nejraději teploty pod +13°C, je jedno, o kolik nižší. Ale čistý cín není ani mezi pájkami obvyklý: slitiny jsou stabilní, už od několika procent příměsi jiného kovu v pájce se z cínového moru stává pověra. Olovo, antimon, stříbro, to vše jsou příměsi, které tomu zbraňují. A takové pájky se ještě pořád dají sehnat.
Nebo jste někdo dali starou televizi na půdu a na jaře z ní vysypali součástky a krystalický cín? Určitě ne, jestli už nehrála, pak to mělo jinou příčinu.
v ideálnych podmienkach. Vieme odhadnúť aký vplyv na to bude mať chemické zloženie omietky? Za mňa krútené spoje v pevnej elektroinštalácii, bez možnosti prístupu a občasnej prehliadky nemajú čo robiť. Ale ako píšeš, v krabici, kde sa do toho dá pozrieť, dobre remeselne urobené... sú aj horšie zverstvá.Hill píše:cínový mor (rekrystalizace) probíhající v čistém cínu má nejraději teploty pod +13°C, je jedno, o kolik nižší