TV Funai - blbne

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#16 Příspěvek od Návštěvník »

miroja píše:
ICE píše:Zkus procesor zahřát na cca 200st. C, většinou pomůže :)

... do hrobu :lol: A kupis iny TV. Hold,Pokrok nezastavis :lol: :lol:

Jestli něco neznáš , tak to neodsuzuj a vyzkoušej . Pak se i pokorně ICE omluvíš . Věř mi , že "punc blba" držíš v tomto případě Ty .
Zdravím Ivan
miroja

#17 Příspěvek od miroja »

Ano,mas pravdu, neskusal som to, a priznam sa, ze by ma to ani nenapadlo opravovat polovodice teplotou 200 stupnov. Do dnes som povazoval taku teplotu skor za smrt pre polovodice nez reinkarnaciu. Ale ak to mas odskusane na vlastnej kozi...tak preco to neurobit, vsak.

Takze sa chcem ospravedlnit ICE za nespravnu reakciu.

Nemyslim, ze viem vsetko,ani nemam problem uznat chybu,vsak clovek sa uci cely zivot a vacsina z nas to vie urobit aj bez expresivnych vyrazov a s primeranou davkou emocii.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od workhard »

:roll: To jsem taky ještě neslyšel,že by mohlo pomoct zahřát procesor na 200 stupňů,máte pro to nějaké logické vysvětlení? :wink:
ICE

#19 Příspěvek od ICE »

Vyzkoušej a uvidíš, takto "opravený" Funai se nikdy nevrátil zpět. Opravy těchto televizorů jsou již pasé, většinou dosluhují.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od workhard »

Mam tu teď jedno podivně se chovající DVD,tak jestliže selžou obvyklé reinkarnační postupy, vyzkouším :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

A to ten procesor vyjmete a pečete v troubě nebo jen opatrně ohříváte horkým vzduchem ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Straw

#22 Příspěvek od Straw »

Zdravím.
Optimální je procesor vypájet a šoupnout na dvacet minut do trouby (nejlépe elektrické) s teplotou cca 200 až 230 stupňů. Do desky je potom lepší zapájet patici a takto opravený procesor nacpat do patice. To kdyby se náhodou operace nezdařila. Mám vyzkoušeno, že u devíti z deseti je postup zcela úspěšný. Ve své době snad nebyl Funai, který by neměl problémy s procesorem (zejména ty bez TXT) a ušetřilo to spoustu peněz.
TV s takto brutálně prohřátým a následně odzkoušeným procesorem se nikdy nevrátila, a žila spokojeně už do smrti... Dnes už ale těchto TV běhá poměrně málo.
Straw
texi

#23 Příspěvek od texi »

Přišla mi MK-8 s popisovanou závadou, procesor jsem vypájel , dal ho "upíct" 8O a telka šlape bez problémů. :lol:
ICE

#24 Příspěvek od ICE »

ZdenekHQ píše:A to ten procesor vyjmete a pečete v troubě nebo jen opatrně ohříváte horkým vzduchem ?

Poslední kusy co jsem dělal jsem zahřál na desce, už je to nějaký rok a tv se nevrátila. :)
mi-ro

#25 Příspěvek od mi-ro »

Já nepochybuju o serioznosti opravy, 1. dubna není a může to mít i logiku jakéhosi "zapájení" studentů uvnitř i když si myslím že se tam většinou pájí zlatem ale budiž. Mě by spíše zajímalo kdo a hlavně jakým způsobem na tu fintu přišel. Nedokážu si představit že bych nefunkční procík jen tak zahříval a pak ještě znovu dával do telky. Ale penicilin vzniknul taky náhodou že jo.
..to bude jen ňákej odpůrek
adept

#26 Příspěvek od adept »

Zdravím,měl jsem ten samý problém na MK 6,chtěl jsem procesor také zkusit upéci.Napájení je 4,92 V.Stříkl jsem ho chladícím sprejem a zatím už týden jede v pohodě, ale je povytáhlé šasi,možná až to skompletuji tak
to zase asi nepůjde po zahřátí ničím ovládat :) Zkusím nejdříve snížit nap.napětí a přilepit chladič.Potom už jen ta trouba.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

mi-ro píše:Ale penicilin vzniknul taky náhodou že jo.

OT: Je známo, že už dávno před "vznikem" penicilínu léčily "kořenářky" některý problémy plesnivým chlebem s určitým druhem plísně. Taky nevěděly, proč to pomáhá.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ICE

#28 Příspěvek od ICE »

adept píše:Zdravím,měl jsem ten samý problém na MK 6,chtěl jsem procesor také zkusit upéci.Napájení je 4,92 V.Stříkl jsem ho chladícím sprejem a zatím už týden jede v pohodě, ale je povytáhlé šasi,možná až to skompletuji tak
to zase asi nepůjde po zahřátí ničím ovládat :) Zkusím nejdříve snížit nap.napětí a přilepit chladič.Potom už jen ta trouba.

Zkus ho zahřát a zbytečně nelaboruj, jak jsem psal, funguje to pouze u proc. Funai. Proč? Nad tím nemá cenu přemýšlet, tyto TV jsou na konci životnosti.
Straw

#29 Příspěvek od Straw »

Zdravím
To mi-ro: Myslím, že ten nápad pochází z Ruska, ale jistý si nejsem. Někdy fakt nestojí za to přemýšlet proč to tak je, protože je to nepochopitelné, ale hlavně že to funguje :D . Pozor pro jiné procesory než zmiňované, ani jiné IO to nefunguje.
Mnoho úspěchů při grilování.
Straw
adept

#30 Příspěvek od adept »

ICE píše:
adept píše:Zdravím,měl jsem ten samý problém na MK 6,chtěl jsem procesor také zkusit upéci.Napájení je 4,92 V.Stříkl jsem ho chladícím sprejem a zatím už týden jede v pohodě, ale je povytáhlé šasi,možná až to skompletuji tak

Zkus ho zahřát a zbytečně nelaboruj, jak jsem psal, funguje to pouze u proc. Funai. Proč? Nad tím nemá cenu přemýšlet, tyto TV jsou na konci životnosti.

Tak jsem procesor ohřál v troubě,osadil do patice 42 pin a opravdu TV jede. ICE děkuji :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“