Testovací sada na Covid Singclean IVDst COVID-19 Test Kit
Moderátor: Moderátoři
Testovací sada na Covid Singclean IVDst COVID-19 Test Kit
Manželka se někde nachladila a chtěl jsem ji udělat test na Covid. Koupil jsem proto v lékárně testovací sadu na Covid "Singclean IVDst COVID-19 Test Kit".
Při čtení návodu k použití jsem se zarazil nad nesrozumitelností návodu v jednom, podle mne významném detailu.
V sadě jsou dvě ampulky testovací látky Singclean Buffer. Dle popisu obsahu balení je uvedeno "Antigenový extrakční pufr". O dvou ampulkách není v návodu zmínka, podle jednotného čísla to vypadá na jednu ampulku.
Navíc všude v textu návodu se používá název "pufr". Na ampulkách je uvedeno "Buffer". To by mi tak nevadilo, protože Googl mi našel, že existují nějaké "Biologické pufry".
Podstatné je to, k čemu jsou v sadě dvě ampulky, jedna plnější a druhá má asi 1/3 obsahu proti první.
Stáhl jsem si z internetu návod pro toto balení testovací sady. Text odstavce 1 návodu je v dokumentu z internetu prakticky stejný jako text odstavce 2 v tištěném návodu přibalenému k sadě. Rozdíl je jen na konci odstavce, kde je v tištěném textu použit název extrakční trubice a na začátku odstavce extrakční zkumavka. V návodu z internetu je použit stále shodný pojem extrakční zkumavka.
To by mi také nevadilo, trubice a zkumavka asi vyjadřuje stejnou nádobku.
Dále si v textu však můžete přečíst, že do zkumavky se má vykapat ten "pufr", a pak přidat 6 kapek(asi 200 µl) do zkumavky.
Nikde ani zmínka, která ampule se má použít jako první, a že by 6 kapek snad mělo být z té druhé ampulky.
Na obrázku je vidět také kapání jen z jediné ampule.
Odhadl jsem, že nejdříve se má vykapat ta větší ampule a pak do ní přikapat obsah té menší ampule (stejně jsem z ní nevykapal více jako těch 6 kapek).
Test jsem provedl a vyšel pro manželku negativní.
Vadí mi však to, že nejdůležitější část návodu pro uživatele není napsána zcela srozumitelně, jednoznačně a podrobně, aby nedošlo k nějaké chybě. Vlastní postup testu je napsán na několika málo řádcích, ale velmi dlouhý zbytek návodu obsahuje pro spotřebitele zcela zbytečné a nadbytečné odborné informace.
Kdo jste už dělal v rodině stejný test, můžete sem doplnit svoji zkušenost, jak jste pochopili návod a jak jste testovací sadu použili vy? Možná jsem jen tak nechápavý, a návod neoprávněně kritizuji.
Nejsem si jist, zda jsem test provedl správně, a že manželka byla skutečně negativní.
Podle vašich foto to je asi stejný postup.
I když popis je trochu zmatečný tak se to dá - dělal jsem to následovně:
- ulomím konec na ampuli s "pufrem" a nakapu alespoň 8 kapek (potřebuji dvojnásobné množství pro dvojitý test) do baňky s kapátkem
- štětičkou vytřu nos
- zamíchám štětičkou v kapalině v baňce a 1 minutu nechám štětičku stát v baňce
- znovu zamíchám a "vymáčknu" štětičku - vyndám ji
- počkám další minutu
- nakapu tři kapky kapátkem na požadované místo v testu
- počkám 15 minut a vyhodnotím test dle obrázku
Toto vše doporučuje přiložený návod v češtině
- tomasjedno
Všechny návody se shodují v tom, že ta ampule s puftem tam má být jedna a že se má ten uchošťour vymáchat v 6 kapkách.Brozicek píše:Podstatné je to, k čemu jsou v sadě dvě ampulky, jedna plnější a druhá má asi 1/3 obsahu proti první…
Nikde ani zmínka, která ampule se má použít jako první, a že by 6 kapek snad mělo být z té druhé ampulky.
Na obrázku je vidět také kapání jen z jediné ampule.
Odhadl jsem, že nejdříve se má vykapat ta větší ampule a pak do ní přikapat obsah té menší ampule (stejně jsem z ní nevykapal více jako těch 6 kapek).
Jestli jste to vymáchal v obsahu obou ampulí, tak byl vzorek moc naředěný a tedy k ničemu.
felixbejk píše:Když už si fotil, tak to chtělo nafotit všechno.
Ty testovací destičky máš 2x ?
Vše je tam 1x, jen ampule je tam dvakrát. Koupil jsem dvě testovací sady a obě mají stejný obsah, vše po jednom kusu, ale dvě ampule.
Jinak postup testování, jak ho popsal "miran50", je logicky a srozumitelný i pro moji sadu (dvě koupené sady).
Všimněte si však toho detailu v návodu: "že do zkumavky se má vykapat ten "pufr", a pak přidat 6 kapek (asi 200 µl) do zkumavky."
To je věta hodná genia. Proč vykapat jednu ampulku a z čeho asi přidávat ještě 6 kapek. Jenom aby toho bylo více? To mohlo být vše v jedné ampuli.
Pro mne to vypadá jako když se míchá Epoxid. Pryskyřice a tvrdidlo jsou oděleny a smíchají se až před použitím.
Proto jsou snad ty dvě ampule samostatně, a testovací činidlo se aktivuje až před použitím přidáním těch 6 kapek z druhé ampule.
Pokud to tak je, mohli to tam polopaticky napsat.
Pokud se pletu, tak proč píšou o přikapání nějakých imaginárních 6 kapek.
- tomasjedno
tomasjedno píše:To není citace, ale volná a mylná interpretace.Brozicek píše:Všimněte si však toho detailu v návodu: "že do zkumavky se má vykapat ten "pufr", a pak přidat 6 kapek (asi 200 µl) do zkumavky."
Jak bys ten text o přidání 6 kapek interpretoval ty? K dispozici máš na mém první obrázku výstřih přímo z textu návodu