Laser TV Hisense 88L5VG

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirkati

Laser TV Hisense 88L5VG

#1 Příspěvek od jirkati »

Má v současné době smysl uvažovat o přechodu na Laser TV přijímače? Budou takové přístroje ještě opravovatelné, když už teď některé servisy odmítají opravovat placky OLED, kterým skončila záruka? Nebo je to zatím neprobádaná cesta?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Myslis, ze nejaky servis bude opravovat cinsky srot?
jirkati

#3 Příspěvek od jirkati »

Myslel jsem si, že odmítání oprav velkých TV je způsobeno i obtížnou manipulací, nárokem na prostor i na speciální vybavení servisů diagnostikou. Nenapadlo mně, že příčimou může být primárně i výrobce nějakého TV přijímače. Ono to odmítání oprav se totiž týká nejen značky Hisense, ale i LG, SAMSUNG, SONY i Panasonic.
Viděl jsem u souseda Hisense Laser TV se zobrazovacím panelem 220 cm a překvapila mně dobrá sledovatelnost za plného denního světla, dokonce proti oknu. Se zvukem ze soundbaru bylo sledování fotbalu docela zážitek.
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

https://www.alza.cz/100-L5F-laserova-tv-od-hisense
https://cz.hisense.com/produkty/laser-t ... 0020003907
Jako je to zajímavé, ale myslím, že laserovej televizor (resp. projektor) nechci. Projektor musí být přesně umístěn, takže jde blbě pověsit televizor na stěnu. Taky asi nebude moc zdravé se do projektoru podívat očima...

Životnost LCD může být velice dobrá a kvalita obrazu stačí. Nyní používám 17" monitor LG koupenej roku 2006, druhej 19" z roku 2007 je doma taky. U osoby blízké je nějaký LCD televizor Panasonic koupený roku 2013. LCD je prostě stará, prověřená technologie. Asi do roku 2019 jsem měl notebook z roku 1995. Byl tam asi jeden vadnej pixel a vysvícené výbojky...

Navíc televizor se z 90% používá na sledování trapných seriálů pro ženy.
Přílohy
laser TV hisense-100l5-screen.jpg
laser TV hisense-100l5-screen.jpg
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

Hydrawerk píše:stará, prověřená technologie

Tvl. Tohle slyším furt dokola, ať už se to týká čehokoliv, běžte už s tím někam.

Dinosaurus byla taky stará prověřená technologie, ale naštěstí nejsou všichni takoví, tak nemusíme jezdit na dinosaurech a odrážet se přesličkama.
Dinosaury si lijeme do nádrží.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Nepochopil som, co je to vlastne za kram. To je akoze projektor s platnom v tvare televizora? No dakujem pekne.
jirkati

#7 Příspěvek od jirkati »

Je na stránkách Hisense video. Zobrazovací plocha je pasivní, něco jako složitý zrcadlový systém. Umístění "projektoru" je prakticky přímo pod tou zobrazovací plochou, takže snad ani ozáření přímým paprskem není možné. Soused si to docela chválí, jen lituje toho, že když to pořizoval letos na jaře tak nebyl k dispozici menší model než 100". Teď už se nabízí i model 88", což je asi na zabraný prostor v bytě přijatelnější.
Laset TV nabízí v sortimentu už i Samsung.
Ceny jsou docela vysoké, ale je předpoklad, že časem taky slezou níž.
https://www.youtube.com/watch?v=3MqykFHVP64
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Normalny projektor ti nezaberie skoro ziadny priestor. Akurat potrebujes bielu stenu.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jezevec »

Akorát ta kvalita obrazu.
Spíš by mně zajímala životnost (skutečná) toho laseru.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“