Jak nainstalovat USB 3

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Krakis

Jak nainstalovat USB 3

#1 Příspěvek od Krakis »

Ahoj, při aktualizaci ovladače na usb 3 jsem omylem stisknul i odebrat hardware.Po aktualizaci samozřejmě nic na trojce nejde a když jsem tam nainstaloval ten původní, tak mi to hlásí že počítač nenašel odpovídající hardware.Ostatní usb (1.,2.,i C)jedou.Zkusil jsem i instalačku desky, ale tam jsou jen ovladače a nějakej software. Co s tím ? Resetovat desku ? V biosu jsou všechny usb zapnutý.
Krakis
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

To je moc obecný dotaz. Aspoň OS a typ desky nebo čipsetu by to chtělo.
Krakis

#3 Příspěvek od Krakis »

Je to Win 10 Home, deska GA-970-Gaming a čipset AMD 970.
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

Tam by mělo jen stačit odebrat HW a nechat Win10 samotné to nainstalovat. Nikdy jsem s tím neměl problém. Co se ti teď objevuje ve správci zařízení? Drivery na CD budou pro Win7, max 8.
Jinak manuál říká VIA805 pro 4x USB 3.0/2.0 a ASMedia USB3.1, takže případně hledej drivery od nich. Driver pro čipset ti nepomůže, ten má jen USB 2.0
Na hlavní Gigabytí stránce drivery jsou: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... iver-usb30
Krakis

#5 Příspěvek od Krakis »

Tak jsem přeinstaloval všechny ovladače, zkoušel jsem starší i nový a nic.
I ten čipset- to mi zase hlásí, že není hardware. A ty šedivý položky ve správci zase, že zařízení není připojeno (viz foto)
Přílohy
Schránka 01.jpg
Schránka 01.jpg
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

Vypadá to, že ti chybí nainstalovaná ta VIA, případně běží jen v USB2 módu. ASMedia i čipset tam jsou.
Odeber ty šedivé VIA + hostitelský řadič kompatibilní s XHCI. A podívej se, jestli jsi tu VIA omylem někde v BIOSu nezakázal, podle všeho je tam třeba povolit 2 USB3 řadiče.
GeXeS

#7 Příspěvek od GeXeS »

A když zkusíš ve Windows Update vyhledat Volitelné aktualizace -> Aktualizace ovladačů, tak se ti tam nic vhodného nenabídne?
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

V tom správcovi zariadení sa dá dať zobraziť podľa pripojenia. Potom bude jasne viditeľné čo k čomu patrí.

Ako to že to má USB3 od VIA a aj od ASMedia? Všetko USB3 a eXtensible by som vyhádzal a nechal windows nech si zasa nájde.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
DedVseved

#9 Příspěvek od DedVseved »

Pokud je v tom Správci zařízení zaškrtnuto Zobrazit skrytá zařízení, protože VIA USB 2/3 zařízení je zašedlé, tak je v BIOSu toto zařízení zakázáno, nebo někde vyhnila PCIe linka, která VIA chipset připojuje.
Přílohy
bios-usb.jpg
bios-usb.jpg
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

už jsi zkoušel vyresetovat desku ?
mělo by stačit na několik minut vyndat zálohovací baterku.

u mého NB se po jedné aktualizaci W10 home ztratila interní klávesnice ze systému.
po hw resetu se zase sama doinstalovala a od té doby zase běhá nb úplně normálně.
Krakis

#11 Příspěvek od Krakis »

[Kluci, ráno odinstaluji vše co je šedivé a pak vyndám baterku z desky.Doufám, že to pomůže.Budu informovat.
Krakis

#12 Příspěvek od Krakis »

[quote="ok1hga"]už jsi zkoušel vyresetovat desku ?
mělo by stačit na několik minut vyndat zálohovací baterku.

Omlouvám se , že to tak dlouho trvalo, ale konečně jsem se k tomu dostal a povedlo se !!! Ve správci zařízení žádný problém ani ve skrytých a všechny USB jedou.Takže jsem vyndal tu baterku, mezitím si vysál a vyfoukal útroby a asi po hodině dal baterku zpět a vše jede, jak má.Akorát jsem si znovu nastavil BIOS, který se samozřejmě zresetoval.Takže moc díky !
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“