Parabola
Moderátor: Moderátoři
Pokud stožár (držák na zdi) není kolmo k zemi, tak potom neodpovídá stupnice na boku paraboly a je nutné nastavit jiný úhel sklonu.
Všetko bolo OK a obraz nikde . Vrátil som sa na začiatok a to poskladaním paraboly . On ju poskladal totiž naopak . Dalo sa to aj tak poskladať.
Potom som nastavil azimut , eleváciu ASTRA 1A a obraz na prvý raz naskočil.
Len úvaha: neposkladal parabolu podobne ?
Ještě mě napadá, máš konvertor single nebo monoblok? ono bys chytil něco i s monoblokem při špatném nastavení DISEQ, akorát by to švidralo, takže by byl horší signál.
Pozor ten monoblok je pro určitý rozměr parabol, aby byl úhlově odsazen správně.
Pamatuju ještě jeden výdrb, kde nějaká ne moc rozšířená značka LNB měla V/H sondy o 45°otočené vůči vývodu konektoru.
Keby si mal prijímač "certifkovaný" pre SKYLINK či inú spoločnosť s predvolenými TP , tak by sa možno k niečomu dostal v rámci toho ich fast-skenu..ale tiež to nie je podmienka..ak si mimo smeru aj tak nič nechytíš... vyhľadaj si na družici (19,2) - na prijímači nejaký transpordér ,ktorý zaručene ide a dáva signál napr. v menu / v inštalácii satelitu zadaj pre freq. 12 515, polarizácia - H, symb.rýclosť 22000,prípadne ešte FEC 5/6 ak treba , alebo ešte DISEQ pokiaľ máš sústavu...(skenovať programy nemusíš... . a na bargrafoch by sa ti malo niečo zobraziť . parabolu "doladíš na max. L a Q... a musí to ísť...
Keď budeš naladený na transpondér, tak ti aj satfinder niečo ukáže - ináč nič.. predtým to bola možno len vec náhody, že si mal v predvolbe niečo, čo náhodou išlo...
A ešte... až sa chceš vyhrať s maximom príjmu, zabudni na to, že na teba - na streche bude niekto kričať z obývačky - "už to ide"
Raz som mal tiež problém niečo chytiť - teda okrem chrýpky- tiež bola zima, z 23,5 Astry...v smere zavadzal trochu vrcholec stromu. Dali sme parabolu o 2m vyššie, ale aj tak sa z toho satfinder podobného prevedenia ako Lidl-báči nevedel vysomáriť. Stále tam boli nejaké odrazy z iných susedných družíc. Zavolali sme profíka so "sofistikovanejšou" firemnou mašinou, ktorú nedal z ruky ani na pozretie... Podľa toho meráku (musel to byť nejaký sat-skener, lebo mu tam zobrazovalo v rôznych grafoch všetky dostupné satelity v tom približnom smere - aj bez presného nastavenia paraboly - videl som len zospodu, keď som mu držal rebrík