TESLA TV S 709

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
gocek

TESLA TV S 709

#1 Příspěvek od gocek »

Zdravím,sháním schéma zapojení, nebo radu-z obrazovky se stratil teletex a dalši funkce jako nastavení kanálů,zvuku obrazu apod.Jinak obraz i zvuk je v pořádku, PIP taky .Asi nějaký textový modul.Je těžká jak kráva a nechce se mi to tahat do opravny mám to daleko.Najde se na to nějaký lék?Díky
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Nepřipojoval jsi něco do zásuvky SCART?
..to bude jen ňákej odpůrek
gocek

#3 Příspěvek od gocek »

Asi jo ,mám připojený satelit a DVdečko.Myslíš,že jsem nějaký pin ohnul, nebo něčemu jinak pomohl,třeba do skratu?
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Nevohnuls nic, ty přístroje který jsi připojil jsou tak kvalitní že zkratují RGB signál a potom ti nejde menu a TXT. Zkus ty scarty vytahnout a uvidíš jak telka bude šlapat. Pak vem štípačky a v tom Scartu vyštípej všechno kromě AUDIO, VIDEO, GROUNG A +12V.
..to bude jen ňákej odpůrek
gocek

#5 Příspěvek od gocek »

Bohužel,vytáhl jsem oba scarty a závada trvá.Před poruchou to bylo takhle
zapojeno asi rok a TV makal správně.Ještě dodám,že mi před vánocemi odešel obraz ,bylo to v opravě u odborníka.Napsal na zakázkový list,že opravoval:VN rozklady,měnil koncový stupeň,výměna formatovací kapacity,
výměna stab. zdroje,propájení DPS,seřízení,kontrola funkcí.Po opravě to makalo asi1,5měsíce ,pak se stratil TLX a ostatní grafika menu.
Frenky

#6 Příspěvek od Frenky »

Veškerá přídavná zařízení lze připojovat k TV pouze,když jsou oba přístroje
vypnuté síťovým vypinačem !!! Jinak působením statiky,nebo rozdílným
napěťovým potenciálem obou zemí /stačí malé zajiskření při připojování/
dochází k poškození...jak televizoru - často odejde procesor i další obvody,tak i DVD video atd.Někdy pak hodnota způsobené závady,zvlášť
u drahých přístrojů dosáhne i několika tisíc korun !!!
Na opravu takové závady jsou potřebné určité vědomosti,vybavení a hlavně zkušenosti..často dochází k poškození více obvodů.

Bez důkladného proměření,nelze závadu zjistit... !!!
miroja

#7 Příspěvek od miroja »

gocek píše:...bylo to v opravě u odborníka.Napsal na zakázkový list,že opravoval:VN rozklady,měnil koncový stupeň,výměna formatovací kapacity,výměna stab. zdroje,propájení DPS,seřízení,kontrola funkcí.Po opravě to makalo asi1,5měsíce ,pak se stratil TLX a ostatní grafika menu.

Odbornik pouzil zaujimave pojmy na popis svojich aktivit :wink: (ak je to teda z toho zakazkoveho listu spravne odpisane).
gocek

#8 Příspěvek od gocek »

Jo,jo přesně tak je to opsané ze zakázkového listu oprava :(1895,-Kč).Zajímavé je ,že v návodu daných zařízení i TV ,není upozorněno na nutnost vypnutí i když to má svou logiku ,při zapojování PC to dělám automaticky,ale pár let zpět a kable se přehazovaly a vše makalo,proto jsem nad tím nepřemýšlel a přístroje nevypínal.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“