(teraz som čítal že čistiť týždenne, a to minimálne, a profi denne: tak na zdravie: keď si tak zmyslím na kávovar v kaviarni v rámci ktorej sme prevádzkovali my iné jej priestory, a v kaviarni sme boli "ako doma", čiže vieme že kávovar očistil (možno) keď tak pri poruche servisák...)
Teraz som prstom lízol do útrob iného kávovaru čo doma využíva polovička, na prst získaným kávomazom (pritláčajú sa kapsule, toto asi slzí bokom) som vytrel zvnútra boky bieleho hrnčeka, na dno dal trocha Tesco jedlej sódy , mierne vody, a po dvoch zakrúženiach hrnčekom to krásne spláchlo tú kávu dole: otázka, či je to možné použiť do kávovaru, byť aj studenou formou čistenia...
Ale ako čítam (až teraz vidím pribudnuý príspevok rnbw), neexperimentovať... Je pravda, síce sóda jedlá, ale nepoznáme materiály bojlera...
(kejki, pokiaľ je vodný kameň aj v tomto prípade tvrdý, tak na tom obrázku je hebký hnedý maz v tvare granúl... a pri čistení stále vychádzajú minizrnká mletej kávy: kto vie ako to s tou pákou používali, ako to tam kolovalo späť do bojlera, tie minizrniečka cez tie diery v plechu prejdú...ale možno sa mýlim, prosím opravte ma...)
Stále zostáva záhadou, prečo to nejde prefúknuť, čiže znalci: je niekde na konci spätný ventil? Alebo spôsobuje v ceste výstupu z bojlera, resp. kávovaru (bez nasadenej páky), niečo iné odpor