Co s váma v posledku vykejvalo?
Moderátor: Moderátoři
foxrider píše:Pikofarad: Něco podobného mi do práce přinesl bývalý kolega, taky - tři druhy teploty světla několik intenzit a kdesi cosi - těsně po záruce , za 2000 korun - jestli bych se mu nepodíval že přestalo svítit. Prý jestli by to nešlo nějak zprovoznit aby aspoň svítilo jen na ovládání vypínačem na stěně. No a kdyby to nešlo že to mám vyhodit.
Vzal jsem si to domů, rozebral a když na mě vykouklo toto, tak jsem to zase zakrytoval a odnesl zpět...
Do menších existují náhrady https://www.eva.cz/oddeleni/zarovky-a-zarivky-ostatni/
Pikofarad: Přesně tak. Pro prostého silnoproudaře trochu raketová věda.
Je to moc "chytrý" na to že je to jen "blbý světlo" na strop.
Ten obdélníkový plošňák je něco na infraovládání.
Todle už jde mimo mně, se vůbec nechytám. Může být odprásklého cokoliv...
Ale pokud to šéf ještě nevyhodil (nebo kolega neodvezl zpět), tak to stojí ve firmě v kanclu vedle stolu dodnes.
Vyjímku tvoří asi 25 let fungující LEDková E27, ve který je natáčecí plošák osazený kupou klasických 5 mm LED, co svítí jen do jedný strany kolmo na osu patice. Tenhle systém jsem už leta neviděl v prodeji. Dostal jsem ji kdysi v začátcích LED osvětlení na školení jako prezent a vypadá to, že mě přežije. Prostě příběh životnosti žárovek se po cca 100 letech zase opakuje
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Dnes mě umřela po necelých 9 měsících Osram mléčná kulička 9W / 2700K/ E27 Made in China. Ve stolní lampě, která má kolem patice žaluzie aby se původní vláknový žárovky dobře chladily.
Odhadem má za sebou přes letošní zimu 2000 hodin svitu. Teda když už i Osram je takovejhle hnůj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
Rodicia drzia rekord - 13 rokov ziarovky este vtedy z ciny, jeden chip a namontovane v kupelni a wc. Nedavno odisla prva zo styroch.
Na chatě McLed asi sedm let.
Jediné co mi kdy opravdu pravidelně odcházelo, byly úsporky a malé zářivky.
Dlouhodobá zkušenost se svitidly s integrovanými LED taky dobrá, kromě značek jako Kanlux. Montoval jsem toho stovky.
- pocitujlasku
Tie 5mm ledkove z pociatkov, to boli tusim 2w a tuto eru, ako aj usporiek som preskocil. Casto som ich videl pouzite ako nocne svetlo v chodbach ale nepamatam, zeby ich niekto pouzival napr. v izbe ako nahradu klasickych.