OT z vlákna o nabíjení - o motorech
Moderátor: Moderátoři
Hubert_79 píše:Kdybych to s tím odrbaným věncem setrvačníku nezažil, tak to nepíšu. Šlo o Š 125L z roku 1989.
.
Zajímavý s tím otočením věnce. Co si pamatuju, na 120LS z roku 1984 byly na zubech věnce zešiknení aby pastorek lepší zajížděl do věnce. Neříkej, že na 125L to zešikmení zubů dělali pro sichr i z druhý strany věnce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A otočit asi taky nepůjde,ja to viděl naposled v min století ale podle obrázku má Celeron pravdu
https://aukro.cz/novy-venec-setrvacniku ... 6998149040
Tohle dělalo, když byla slabá vysouvací cívka = měla třeba mezizáviťák, nebo do ní natekla voda a orezlo jádro. Výměna a zatěsnění proti vodě to řešilo...MiraSt píše:>>Další radostí u škodivek bylo, když se oběhaly zuby na setrváku, to se do záběru dostalo třeba až na pátý pokus. Nám tohle boleslavský zázrak začal dělat po asi 30 tis km. Řešení motor ven a otočení ozubeného věnce na setrvačníku.<< A proč to udělalo? Další záhada pro mě. To jedině špatný startér který nejprve točil a až pak zasouval. Já na svoji Š 120 najel 130 tisíc a žádné takové závady se startérem nebo věncem jsem neměl.
A kutilmile - nelituju tě
Pomalu točící startér měly ještě všecky fáčka = KCHA KCHA KCHA KCHA....!!!!TAKJAN píše:Jenže řada 100, 120 měla ještě starter bez převodu, který nedosahoval takových otáček jako pak favorit.
Rychloběžku s planetovým převodem dostala až felina, ale v aftermarketu se dal koupit i rychloběžnej startér s pastorkem pro fáčko, měl jinej úhel zubů a přímo felinovej nepasoval. Kupoval jsem si ho do formana, měl jiný číslo v katalogu než pro felinu.
A kutilmile - nelituju tě
Pepíku9 kolik bylo děr v setrváku? 4 nebo 6, už si to nepamatuju.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
robo píše:To badoch: Mám krátce stejný auto, druhý majitel. Autostop mám vypnutý a baterii je klasika-ne AGM. Ještě jsem kolem toho nečuchal ale původní majitel co to nechal dělat tak snad pořešil i tu baterii. Doufám, info o autě od původního majitele nemám. Ne snad stylem že auto budu prodávat, AGM baterie je mrtvá tak tam něco strčím aby to šlo nastartovat.
Klasická baterie tam nemá co dělat, nevydrží tam. Bylo toho o tom napsáno mraky včetně testů. Škodovka tam dávála a dává se tam běžně EFB ,třeba EXIDE 60Ah cca 2000,- Kč. Autostop neřeší problém rekuperačního /inteligentního nedobíjení. To jsou dvě rozdílné věci.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: