Start Windows 10
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
Netušíte někdo, kde se dá nastavit Průzkumník, aby v Rychlém přístupu zobrazoval nahoře "Časté složky" a dole "Poslední soubory", tak jak je to na obr (staženo z internetu)? Mě zobrazuje vše dohromady, tj. složky pomíchané se soubory. V nastavení je sice položka Seskupit, není ale aktivní.
judeware píše:Technicky založený jedinec by měl být obdařen učenlivostí a klíčové slovo (nejen v oblasti počítačů) zní - zkusit.makak píše:...Ale proč taková základní věc nejde nastavit normálně?...
(Ne, linux nechci)
Je to marný, je to marný, je to marný.
Ta léta trvající masírka mrtwošrotu (dnes prakticky někde od mateřské školky výše) vyústila v něco jako Stockholmský syndrom.
Jinými slovy: ať mrtwošrot udělá sebevětší úchylárnu, vždycky bude mít spoustu tleskačů a závisláků.
No a myslet, průběžně se učit, chtít svobodu/samostatnost atd.? Proč....to se přinejmenším v této zemi někdy od bolševického převratu v r. 1948 nenosí.
Používám Linux prakticky výhradně nejméně 10 let (spíš déle, nijak to neeviduju) a po této stránce jsem naprosto spokojený. Poslední jakžtakž použitelné widle byly 7.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Kdyby tohle viděl někdo od Applu, tak by se zasmál, protože se tady přetahují dvě x86 skupiny, které kdyby vyzkoušeli nějaký Macbook s procesory M2 nebo M3, tak by rychle pochopili, co je i novodobá x86 platforma za slátaninu. Stačí nechat týden uspaný notebook a potom ho probudit.
to bych trošku poupravil:BOBOBO píše:A taky je dokázané , že čím je více maník technicky specializovaný , tak nemá obecný rozhled a řeší společenské věci svou nejjednodušší a přitom nesmyslnou cestou .
A taky je dokázané, že čím je více maník technicky zaostalý, tak nemá ani obecný rozhled a řeší společenské věci svou nejjednodušší a přitom nesmyslnou cestou.
PS: mezi slovem a čárkou (popřípadě tečkou) se nepíše mezera
A taky je dokázané, že nejjednodušší cesta je obvykle ta nejlepší.
Stále to je dokola, nikdy jsem tady neviděl vlákno ohledně Linuxu, že by do něj někdo schválně vlezl a propagoval tam Windows, ale zneuznaných linuxových jedinců je tady dost, přitom lze používat obojí ve vzájemné symbióze, což jde například u mě.
Měl jsem mnohokrát tu čest a ve výsledku je to asi tak, že se to taky sere, ale jinakmatahari píše:Kdyby tohle viděl někdo od Applu, tak by se zasmál, protože se tady přetahují dvě x86 skupiny, které kdyby vyzkoušeli nějaký Macbook s procesory M2 nebo M3, tak by rychle pochopili, co je i novodobá x86 platforma za slátaninu. Stačí nechat týden uspaný notebook a potom ho probudit.
Ale nejsou jinde a ten hrubý výkon tomu chybí, jakmile začneš dělat cokoliv jiného, než ti Apple naplánoval - třeba stříhat něco v neApplím formátu. Navíc to trpí Applí posedlostí minimalizace počtu konektorů, takže potřebuješ redukce, huby a tím jde spolehlivost dolů. A pak Apple stejně jako MS nejlíp ví, co ty potřebuješ, takže třeba grafika neumí výstip v 50/60i, byť se v tom stále vysílá. Takže další nutný zbytečný převodník nebo karta. To naopak ještě intelí verze umí.matahari píše:Možná ještě na Intelech, tyhle eMka jsou někde jinde. Dnes už nejde ani tak o hrubý výkon, ale o efektivitu.