Myčka nádobí Electrolux KEMC3211L

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Myčka nádobí Electrolux KEMC3211L

#1 Příspěvek od Celeron »

Někdy od půlky října mám novou myčku, viz předmět. Meju v tom asi 2 x týdně a překvapuje mě, že si stále neřekla o doplnění leštidla a soli. Nikde žádnej alarm, předpokládám, že kdyby něco došlo, nový mytí se nespustí. Odhadem asi 25 mytí.
Kolik mytí asi orientačně vydrží první náplň po instalaci?
Díky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Náplň vydrží dost, myčky bez náplní,co vím, normálně myjí, jen si stěžují. Brání ti něco se do těch zásobníků podívat? Osobně třeba leštidlo nepoužívám vůbec. Používat sůl je nutné, dlouhodobě bez soli znamená nevratně zničit iontoměnič.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

taky zavisi jak sis nastavil tvrdost vody a davku lestidla. vyssi tvrdost vody ->castejsi regenerace->vyssi spotreba soli
decmen

#4 Příspěvek od decmen »

Jirko, myju denně, o víkendu i 2x denně, sůl nastavená na max., protože voda z VčVAK je tvrdá jaxviňa, leštidlo nastavené asi na 1/2. Sůl si o doplnění řekne zhruba po 3 týdnech, leštidlo nevím, odhaduju 6-8 týdnů.
Na mytí 2x týdně bych si měl dodnes jen dřez. No, třeba ti dýl vydrží :-)
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Nojo, když jsem myčku kupoval, tak nás tu bylo 2-3 a každej den se vařilo. Pak se to všecko sesypalo do řádné řiti a jsem tu sám, občas dva. A nechávám si vozit. Takže proto dvakrát, vařím jen o víkendu.
Tvrdost nastavil maník při montáži podle nějakýho měřáku, leštidlo nevím, ale stále to je lesklý jak psí kule.
Jirka

decmen

#6 Příspěvek od decmen »

Ta tvrdost se nastavuje normálně podle manuálu kombinací tlačítek na myčce. Koukni do návodu, musí to tam bejt popsaný. A nastav to na nejvyšší tvrdost.
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

Nevím jak v Bydžově, ale na Hradeckou vodu , která je docela mineralizovaná nastavují servisáci cca dvě třetiny z maxima , myslím, že u Eluxů jeto stupeň 6. Ono je v tom dost mýtů, které ještě podporuje reklama. Jedna ze zásadních věcí je, že například v Německu se používají dost dekalcifikátory už na patě domu. Z toho pak vychází někdy takové ty nesmysly tablet dva a více v jednom. Kolik z vás se podívalo jak to vypadá s tou tabletou před prvním oplachem napadá mě hláška z filmu "a kam zmizel mlíkař"
decmen

#8 Příspěvek od decmen »

Ke každý slušný myčce by měl být v pytlíku s návodem i takový zkušební papírek, který ukáže přibližnou tvrdost vody. Bydlím v Chlumci, dělám v Poděbradech, prodávám v elektru "velkou bílou" a co mluvím s lidma, tak ta voda je tvrdá snad úplně všude.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

decmen píše:a co mluvím s lidma, tak ta voda je tvrdá snad úplně všude.

Všude né, zeptej se přeloučáků. Ta jejich voda z arténskejch, namydlíš se a furt a furt a furt to pění. U nás doma v N.B. to samý mejdlo a pěna žádná.
Jirka

Hape
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hape »

U nás je žulové podloží a také máme v obecním vodovodu velmi měkkou vodu, dle sdělení OÚ. Říkávalo se tu, že je kojenecké kvality. Bohužel nám to tu chtějí rozvrtat HÚRAO, vůbec z toho nemám radost.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“