Magnetofon Tesla B115
Moderátor: Moderátoři
Ja by som vyrobil nové tie tržiady tej rozvodovej remenice a dal by som tam guličkové ložiská (603)
Ak je v nich vôla radiálna, tak buď sú brozové púzdra v prdeli alebo hriadeľ už zničená (to sa deje prachom najma)
Ak sa jedná o axiálnu vôlu, tie držiaky v ktorých sú ložiská treba k sebe prihnúť
AdamVarga píše:Hmm, Táto konštrukcia motora (v angličtine ako "Shaded pole motor") Je ale velice blízo synchrónneho motora. Jeho otáčky by mali byť o málo menšie ako synchrónne. Zhruba teda 3000ot/min
Ja by som vyrobil nové tie tržiady tej rozvodovej remenice a dal by som tam guličkové ložiská (603)
Ak je v nich vôla radiálna, tak buď sú brozové púzdra v prdeli
Tie ložiská nie je zlý nápad, len mám obavu že budú šuštat, pozdra ak sú bez vôle sú tiché.
Som tie otáčky rátal podľa otáčok tonovej osky, keď sa otočí jeden krát, tak na rázovej spojke sa otoči remenička skoro tri krát, a zas keď sa rázová spojka otočí jeden krát tak na motory skoro dva krát. Také traktoristicke rátanie.
Púzdra sú bronzové maju radialnou vôľu, tie sú osadené v plastovej "čapičke" ktorá je vsunutá do gumovej prechodný. Inak tie púzdra som zakapnul pred polrokom sekundakom, hrkaly vtom plastovom uložení "rýchlo oprava" a neuspešna
Včera som od oka urobil z teflonu jedno puzdro, pomohlo to.
Zatiaľ som experimentoval z puzdrami na hriadeli rázovej spojky. Dal som teflónove predné aj zadné, bolo ticho tak minútu
Skúsim aj ložiská čo to urobí, hlavne budem musieť kúpiť gumené prechodky , jedna je prasknutá.
Tak som skúsil na rýchlo otlačiť do sadry, vyzerá to nádejne. Len to chce ešte urobiť protikus, ktorí by vytvoril otvor pre bežec potenciometra. Na odliatie by som použil dentakril. Nič iné ma nenapadá. Ten pokusny hmatniky, som použil taviacu pištoľ
Hill píše:nebo tu segerovku po hřídeli posuň. Ale zase ne moc natěsno, nějakých pár setin (radši desetinka) mm vůle tam zůstat musí.
dělal jsem to stejně, ale pomáhal jsem si papírem, kde jsem si vystřihl díru a ten jsem nasadil na osu.
po nasazení a doražení segerky "na těsno" jsem ten papír vytrhnul a zůstala tam vůle přesně podle tloušťky toho papíru . . .
Skoro som trafil rozmer
Výsledok skoro rovnaký ako appkou Sound Analyzer Basic, meria cez mikrofón ta ukázala 1010Hz.
Teraz ide o 0,75mm rýchlejšie. Nie je to otravné ako keď ťahala o 4 mm pomalšie.
- TheLastUnicorn