Nastavení DVB-T modulátoru pro převodník

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

Nastavení DVB-T modulátoru pro převodník

#1 Příspěvek od TeslaPC »

Ahoj, v minulém příspěvku jsem tu řešil nastavení DVB-T převodníku z MPEG4 na MPEG2, a nedospěl jsem moc k žádnému výsledku. Převodník furt hlásí chybu transkodování a nedělá to co má, tak jsem si ho vzal do Prahy, a vyzkoušel ho na Očku Expres který vysílá ze Žižkova v DVB-T v H264, a tam nebyl jediný problém s převodem, viz foto.
Jelikož už nevím čím by to mohlo být, tak sem vkládám jediný nastavovací parametry mého DVB-T modulátoru který lze upravovat, jestli tam třeba někdo nenajde chybu, nebo něco čím by se to mohlo lišit od toho Očka, a kvůli čemu to nefunguje, už nevím kudy kam.

<constellation>2<\constellation>
<channel>50<\channel>
<FEC>2<\FEC>
<FFT>1<\FFT>
<GI>0<\GI>
<Name>CT SPORT HD<\Name>
<RF_Level>2<\RF_Level>
<LCN>1<\LCN>
<TSID>1<\TSID>
<ONID>1<\ONID>
<NetworkID>1<\NetworkID>
<audio_bitrate>3<\audio_bitrate>
<PCR_GAP>0<\PCR_GAP>
<audio_format>0<\audio_format>
<videopid>1002<\videopid>
<audiopid>1001<\audiopid>
<pmtpid>1003<\pmtpid>
<serviceID>1000<\serviceID>
<video_bitrate>18000<\video_bitrate>
<Netname>AMIKO<\Netname>
Přílohy
funkční dvbt převod.jpg
funkční dvbt převod.jpg
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

V jakém formátu to Óčko vysílá?
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TeslaPC »

576i
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

A v tom bude ten problém, pak není potřeba scaling. Jenže něco k testování v h.264 a HD a zároveň DVB-T najdeš už jen na UPC kabelovce.
Ale je to divné. H.264 se zavádělo právě kvůli HD. V SD v něm vysílali třeba Poláci, ale dělat transkodér, co bude umět h.264, ale nebude umět převést HD na SD nedává moc smysl. Ikona HD SD se ale přitom v obrázku ukazuje.
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TeslaPC »

Mám modulátor který vypouští DVB-T v H264, a muže jak v HD tak i SD, ale ten převodník mi ten signál z toho modulátoru z nějakého neznámého důvodi neche sežrat. Jinak ten převodník by měl podle specifikací umět převádět H264 do MPEG2 z HD i z SD.
A ta ikona bych řekl že se tam asi ukazuje jenom jako že je funkční převod z H264 na MPEG2, protože se asi počítá s tím že většinou to co bude v H264 bude v HD.
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

Tak jedině zkusit tu kabelovku UPC jako zdroj signálu, tam je v h.264 HD celá ČT.
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TeslaPC »

Kdybych mohl tak už ji tu mám a problém je vyřešen, ale bohužel nás nejsou schopni připojit ani pořádně na internet na jakým jsme místě, natož na kabel. S tímhle modulátorm to zatím jenom zkoušim ten převodník, chci k tomu pak koupit takovou malou stanici co mi překlopí DVB-S2 do DVB-T právě v H264, a já to pak překlopím ty 4 programy do MPEG2, ale ta stanice není úplně nejlevnějsí, a nechci aby to skončilo jako s tím modulátorem, že to vyhodí chybu a konec. Protože až potom co budu mít MPEG2 tak s tím signálem budu moct pracovat dál, (živit s tím recordéry, nějaký telky, a transmodulátory z DVB-T do analogu který umí jen MPEG2).
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TeslaPC »

Ted jsem si ještě zkoušel nějak hrát s těmi parametry toho modulátoru, a stáhl jsem videobitrate na 10000, a nastala změna v tom že už na převodníku nesvítí fatální chyba transkodování, ale jen chyba převodu H264 do MPEG2.
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg
xsc

#9 Příspěvek od xsc »

To je pořád hodně. Reálně je průměrný bitrate okolo 3Mb, maximum tak 7.
Ale možná bych zkusil dřív jinou věc, zakódovat to do 576i.
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TeslaPC »

Na set top boxu už těch 576i na výstup nastavenejch mám, to mě taky napdalo to zkusit.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“