Audio prodlužovák Sencor

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Audio prodlužovák Sencor

#1 Příspěvek od Celeron »

Přišel za mnou příbuznej, že si koupil Sencor SAV 106-025, což je 3,5 mm StereoPlug - 3,5 mm Stereo Socket 2,5m dlouhej. A že při použití dost "vrčí".
Upoutalo mě že kulatej, já takovýhle prodlužováky znal jako dvojlinku. Proměřil jsem ho, dobrý. Jelikož to opravdu dost "vrčelo", tak jsem mu udělal ze stíněný dvojlinky to samý a ejhle, vrčení žádný. Tak jsem Sencora na straně samce cvaknul a vše bylo jasný. Sencor povýšil, doba opět zvýšila dokonalost, kabel je neopletenej trojvodič. :roll: Žádný stínění na ven ani mezi žílama, pak se nelze divit brumu a přeslechům.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Jak ho použil? Jako signálový? Páč ke sluchátkům je to jedno zda je stíněný.
..to bude jen ňákej odpůrek
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Jestli to je sluchátkáč, tak by to tam asi měli napsat. Bylo mu to prodaný v Dxxt na náměstí jako signálovej prodlužovák.
Jirka

EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Pokud to prodali jako signálovej, tak bych je na něm šel voběsit. I když na prodejně nic nezmůžou, to PRCáckej výrobce si na obal/přebalovej kartónek natiskne co mu slina na tiskárnu přinese ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Hledal jsem specifikaci toho kabelu ale všude jen "audio kabel".
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

Celeron píše:doba opět zvýšila dokonalost

Takže je možnost se zase vrátit do nedokonalé doby, kdy trh skoro nic nenabízel a tu prodlužku si sletovat sám. Asi před dvěma lety jsem viděl různě po webu vážně míněné návody na domácí výrobu másla ze šlehačky.
Hallelujah zpětný chod.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Ne, mě by úplně stačilo se vrátit do let 1995-cca 2005, v tý době měli třeba zrovna ty audiokabely na každým rohu v dvojlince samostatně stíněný žíly a vše bylo ještě z mědi.
Jirka

barnodaj

#8 Příspěvek od barnodaj »

Ekkare, číňan vyrobí a dodá to, co český nebo jiný prodejce objedná!!!
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

No jo, pokrok nezastavíš.
Zas máme třeba tolik absolventů humanitních fakult a s takovými diplomovými pracemi, o jakých se v roce 1995 nikomu nezdálo. Tím se to vyvažuje.
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

Tržní mechanismus. Kdyby byl dnes někdo ochotný zaplatit 300-500Kč (za stíněný kabel) tak ho určitě budou mít. Požadujeme laciný sračky, máme je. Pro svoji zvukovou techniku si kabely zásadně dělám. Dá to fušku a jen matroš je násobně dražší jak celý kabel z čajny.
nonius

#11 Příspěvek od nonius »

To já koupil těsně před vánocemi v obchodě prodlužovací kabel od EMOSu (jiný neměli) a po několika dnech začaly sluchátka hrát potichu. Když jsem zahýbal kabel u kolíku (jacku 3,5), tak hrály dobře. Myslel jsem si, že mi odešel konektor v počítači nebo že ten kolík je slabší, ale nakonec se ukázalo, že se společný vodič odtrhl, tak stačilo ten drát připájet zpátky, rozříznutý konektor přetáhnout smršťovačkou a konektor je jako nový.
mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

Tyhle zalitý jednorázovky jsem musel z nouze několikrát opravovat. Po rozřezání se nestačíš divit, ty chlupy nejsou ani připájený.
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

barnodaj píše:Ekkare, číňan vyrobí a dodá to, co český nebo jiný prodejce objedná!!!
Ale prd - PRCák nabídne snížení ceny, kšeftmanovi je buřt jak toho docílí - a výsledek vidíme. Ten kšeftman totiž sám doma žádný PRCácký kabely nepoužívá, tihle lidi zásadně "jedou" v kategorii Bang Olufsen a tu ještě PRCáci neovládají ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem navíc zjistil, že když ten přešmiknutej prodlužovák Sencor spojím samec se samicí, tak mezi oběma signálama, tedy špičkou a kroužkem pod špičkou je 3,4 Ω. A může se s propojením kejvat a popotahovat a zastrkávat a odpor se nemění. Vypadá to, že v samici je něco blbě a pokud se samec zastrčí, tak se tam oba signály šlusnou. No a ten odpor je odpor žil kabelu. Mladej ani nepoznal, že mu krom vrčení hrálo z obou beden stejný. V pondělí "povím" prodejcovi, co za šmejd mě prodal. Pochybuju ale, že tu rozkuchaninu bude chtít vzít na reklamaci.
Jirka

pocitujlasku

#15 Příspěvek od pocitujlasku »

EKKAR: ale ovladaju, len to nestoji par drobnych. Pozri kolko drahych firiem si nechava elektroniku vyrabat v cine.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“