Jističochránič z Číny

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jirka5

Jističochránič z Číny

#1 Příspěvek od jirka5 »

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s použitím těchto proudových chráničů kombinovaných s jističem. Mají zkratovou odolnost 6 kA, označení CE, vypínají i nulový vodič, zkrátka nevypadají tak špatně, až na tu cenu, která je podezřele nízká:
https://vi.aliexpress.com/item/4000552070843.html?

Cenový rozdíl mezi nimi a nabídkou tuzemských velkoobchodů elektro je totiž propastný. Zajímalo by mě proto, jestli je takový velký rozdíl také v kvalitě. Ale pozor, zajímají mě jen konkrétní zkušenosti, ne všeobecné odsudky kvality čínských výrobků.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Dufam, ze sa to nikto neodvazil odtial objednat a pouzit. Ale vidim, ze ludia vobec nemaju sudnost.
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

Myslim, ze z tohto fora nikto nemal odvahu sa k tomuto ani len priblizit.
chranic za cenu vypinaca asi niktor normalny nekupi. mozno jedine, ak chce taku krabicku.
Dokonca nie je o tejto znacke ani len zmienka na googli (ak neratam cinske obchody).
tak som akurat tak nasiel, ze ta firma je z kambodze.
No vidis, a tak si sa bal
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Fakt masakr o něčem takovém byť jen na vteřinu uvažovat (Very Stupid District?)...

Teď trochu rozumně: RCBO z PRC prodává i Bonega (je to prakticky jediný RCBO s šířkou jednoho modulu na zdejším trhu) a i tam jsem měl z nižších desítek kusů jeden hned na začátku vadný (vypínal po zap/vyp spotřebiče na jiném okruhu, prostě jeho elektronika reagovala na indukované a zavlečené špičky).

Bonega si kvalitu samozřejmě kontroluje, ale PRCák prostě šíří bordel kde může. Bonega mi pochopitelně vadný kus obratem vyměnila a myslím si, že závada (kterou jsem s nimi probíral) může vést k dalšímu zlepšení...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tu Bonegu bych chtěl použít v baráku, dělají i jednomodulové jističe s vypínáním nuly. Hodí se to kvůli hledání závady izolačního stavu, která shazuje chránič. Naivně jsem si teda myslel, že to je český výrobek.
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

Já bych se té Bonegy nebál (a to neříkám jen proto, že už ji mám, konkrétně jde taky o typ s vypínáním nuly (i když v tomto případě RCBO), tedy PEP-6PJe).

Prostě i PRCák s 24/365 přišlápnutým krkem k podlaze dokáže dělat slušně a hlavně v tomto případě je možnost případný problém řešit přímo s "výrobcem" (což Bonega je po právní, i když ne po fyzické stránce).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

alj

#7 Příspěvek od alj »

Mě cena 155 kč zase tak podezřele nízká na Čínu nepřipadá. To, že cena bývá 1/2 až 1/4 než ceny za naprosto stejnou věc co zdejší obchodník přeprodává z číny je běžné. Podle mě by to stálo za vyzkoušení. ( Pro ty co tam vidí cenu 11Kč to je welcome deal pro objednání 1 ks pro ty, co poprvé zaregistrují a objednávají na Ali)
jirka5

#8 Příspěvek od jirka5 »

JirkaZ, rnbw: To, že bydlím v 🤐 okrese, neznamená, že jsem 🤐 sám. Ptal jsem se, jestli má někdo zkušenosti s použitím těchto jističochráničů, napsal jsem, že mě nezajímají všeobecné odsudky, a vida, dozvěděl jsem se, že nemám soudnost! Jak vidím, tak všichni pečlivě čtete.... To už jsem tu otázku mohl dát na elektrika.cz, tam jsou mistři na arogantní odpovědi, a taky na označování otázek za nesmysly.

Lukáši, ten jističochránič od Bonegy se samozřejmě taky vyrábí v Číně a nevypíná nulový vodič. Kdysi ovšem stál 250 Kč, tak jsem ho kupoval. Dnes stojí se slevou pro registrované 723 Kč vč DPH krát 6 světelných okruhů, tak si to spočítej....

A pro všechny. Víte, jaká musí být marže dovozce a distribučních firem, aby se jim vyplatilo výrobek dovážet a prodávat? Nedivte se potom, že "značková" Bonega je potom 6x dražší, ale vůbec to neznamená 6 x vyšší kvalitu.
JirkaZ

#9 Příspěvek od JirkaZ »

jirka5 píše:...ten jističochránič od Bonegy se samozřejmě taky vyrábí v Číně a nevypíná nulový vodič.

Vyhodnocení reziduálního proudu je u chráničové části tohoto 1P RCBO BONEGA elektronické a přístroj odpíná i nulový vodič. (zdroj)

Jinak si klidně věř "nefiltrovanému" PRCákovi, ale pak si nestěžuj a nechtěj jakékoliv kompenzace. Nikdy.

A ještě závěrem: je fakt úžasný šetřit na prvcích zajišťujících elementární bezpečnost, nebo v tomto oboru používat ruskou ruletu.

Howgh.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 17 led 2024, 15:31, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

jirka5

#10 Příspěvek od jirka5 »

Vyhledávač mi našel tento typ bez vypínání středního vodiče: http://www.bonega.cz/go.asp?odkaz=elekt ... o_10ka.htm
pocitujlasku

#11 Příspěvek od pocitujlasku »

jirka5 píše:Víte, jaká musí být marže dovozce a distribučních firem, aby se jim vyplatilo výrobek dovážet a prodávat? Nedivte se potom, že "značková" Bonega je potom 6x dražší, ale vůbec to neznamená 6 x vyšší kvalitu.

A ty si uvedomujes, ze ta sranda z ciny nema ziadny certifikat, ziadne skusky v labaku a pri prvom pouziti sa ti rozpadne.
Nechapem ludi, ktori si myslia, ze to, co kupia od vyrobcov typu ABB, Schneider a par dalsich, je presne to iste, co najdu na ali za 1/4 ceny aj s dopravou.
A ked ti vdaka tomu vyhori barak, tak sa mozes tesit, ze si usetril par korun.
Su veci v zivote, na ktorych sa fakt neoplati setrit, a ochranne prvky su jednym z nich.
Si predstav, aka je kvalita, ked ta cena ma zaplatit tych robotnikov, energie, stroje, balenie...
No vidis, a tak si sa bal
ransom

#12 Příspěvek od ransom »

Mně to píše sice cenu nějakých 66, ale poštovné přes šest stovek. To není kdovíjakej kauf.
A nevidím zmínku o charakteristice reziduální spouště, takže nejspíš obyčejná AC.
Pokud jse o osobní zkušenost, tak mám osobní zkušenost. Uváděl jsem do provozu několik čínských linek a jednotlivých strojů. Postupně se veškerá elektrovýzbroj vyhazovala a nahrazovala novou. Protože to byly strašlivý zprasky. Samozřejmě tam bylo množství jističů a sem tam kombichránič. Probíral jsem to, jestli něco zachraňovat. Když jsem si to pořádně prohlídnul, usoudil jsem že je lépe to vyházet. Aby náhodou někoho nenapadlo to použít doma. A to jsem vyhlášený vetešník.
Lukar

#13 Příspěvek od Lukar »

jirka5:,,chr.jistič Bonega bez odpojení středního vodiče" - uvádí zkratovou odolnost 10kA
takže do této šířky se už jaksi bezpečně nenarve oddělení mezi L - N a silové kontakty.
alj

#14 Příspěvek od alj »

Mně to píše sice cenu nějakých 66, ale poštovné přes šest stovek.

S tou cenou je to zajímavé. Já když se přihlásím, tak mi nabízí cenu dle typu 116 až 155 Kč a free shipping.
warp

#15 Příspěvek od warp »

Ještě další, podstatné, info: Charakteristika C, tudíž "motorový".
66 + doprava 616CZK je při 7-denním, při 15-denním je FreeShipping nad 10USD.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“