Nové záložní napájení
Moderátor: Moderátoři
Nové záložní napájení
Mrtvá UPS byla klasická UPS s výstupem 230 "pravý sinus". UPS byla pořízována za účelem překlenutí krátkodobých výpadků elektřiny, které jsou u nás bězné (nejčastěji pár sekund). Stávající UPS udržela připojená zařízení ~2-3 hodiny s dohromady18Ah.
Zařízení, která mám připojená k UPS jsou typu router (12V), anténa (24V) a 5V kravinky (domácí meteostanice), dohromady cca 50w wattů. Prostým součtem na adaptérech mi vychází 8A na 12V, 0.5 na 24V a cca 1A na 5V, tedy cca 120W maximální výkon.
No a co teď... Buďto novou UPS 230V - 230V, nacvakat tam napájecí adaptéry a hotovo... Zaujala mne zde doporučovaná MHPower MPU300-12.
Druhá možnost je 230V -> 24V plus STEP-DOWN měniče na 5V, 12V (a 24V). Zde nemám zkušenosti se zdroji... Nékde tu proběhly zdroje Meanwell, které fungovaly jako dobíjecí pro baterie...
Jednotlivá zařízení nejsou galvanicky propojená.
Proč druhá možnost? Říkám si, že by to celé mohlo mít vyšší účinnost, tedy úsporu. Takhle mám v zásuvce 5 adaptérů na různá napětí...
Proč první možnost? Je to standardizované řešení..
Co byste, prosím doporučili?
A kutilmile - nelituju tě
HF_Tech, příkon bude výrazně vyšší, on to není jen router a anténa... Ale i dva rotační disky a tak... Každopádně, před koupí konkrétního zdroje/baterky změřím reálnou spotřebu. Ale myslím si, že těch 150W bude i s „rozběhovou“ rezervou - proto jsem uváděl součet těch napájecích adaptérů...
A tip s napájením antény - vyzkouším, nevím, jaký je to model, patří ISP. Napájené je to přes nějaký ten „šizený“ POjEb, tak určitý rozptyl napájecích napětí snad zvládne...
Zajímavou možností by mohlo být použití USB-C PD na straně zdroje: https://www.ebay.com/itm/386521645898
Step-down bude ale asi jednodušší...
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
Ten delta zdroj dá klidně trvale 9A.