Ekvalizér Technics LEDky

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milavla

Ekvalizér Technics LEDky

#1 Příspěvek od milavla »

Ahoj,
mám doma ekvalizér Technics SH-8066 a mám menší problém s jednou LED.
Podle schema je tam 20 LED ve dvou sloupcích po deseti se společnou anodou a potom po řádcích po dvou společná cesta ke katodě.
Pokud zapnu třeba od vrchu memory 4 a memory 8 potom musí být anody všech dvaceti led pod napětím a teď k tomu ještě zapnu memory 3. Jak je možné, že se současně nerozsvítila i memory 7 když je to jedna cesta?
Pro ty co neznají tento ekvalizér je možné libovolně kombinovat všech 8 pamětí.

děkuji Milan
Přílohy
Resizer_17055698672881.jpeg
Schema
Schema
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Je tam multiplex. Sloupce nejsou ve skutečnosti zaplé oba najednou, ale střídají se. A to tak rychle, aby to oko nezaregistrovalo.
milavla

#3 Příspěvek od milavla »

Lukas-Peca díky přesně tohle mě napadlo jako jediné vysvětlení. Nicméně "díval" jsem se na ty ledky foťákem v mobilu a žádné blikání jsem nepozoroval.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Stačí, aby to jelo na pár stech Hz, a nepozná to ani foťák.
mhepp

#5 Příspěvek od mhepp »

Na detekci multiplexu si vyrob kolečko se štěrbinami u obvodu. Potom ho roztoč a dívej se skrz štěrbiny - rychlostí otáčení měníš frekvenci...
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

Já bych si na detekci multiplexu zapnul osciloskop....
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Ruprecht

#7 Příspěvek od Ruprecht »

Pokud chce testovat foťákem/mobilem tak rozsvítit co nejvíc LED a udělat několik fotek s manuálně nastaveným časem závěrky (třeba 1/500 nebo 1/1000) a na fotkách by měly být vidět jen některé (pokaždé jiné) svítící LED. Ale je to multiplex :wink:
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
milavla

#8 Příspěvek od milavla »

Nakonec to byl jenom zvětralý a popraskaný cín kolem led. Ale jsou to fakt krásné a přehledné stroje to je radost otevřít a spravovat.
Přílohy
IMG_20240121_104007.jpg
Led
Led
AdamVarga

#9 Příspěvek od AdamVarga »

Kvalita vlny na produktoch Technics je skutočná fušerina. Mal som na stom RS1700 kotúčak a hrôza des. Konektory odpojím a nenápadne praskne cín od plošáku , dotknem sa a ohnem nejakú súčiastku a odlomí sa cín od medi na plošáku. S týmto problémom u tehnicsu som sa stretol už moc často a asi by som aj rád niekde o tomto varoval. Mnoho problémov tých strojov totiž pochádza práve z takýchto blbých prípadov.

Najlepšie je že z vonka sa to ani netvári ako stuďák, vyzerá to ako úplne štandardný spoj ktorý prešiel vlnou.
milavla

#10 Příspěvek od milavla »

V tomhle případě jsou ty led trochu vystouplé a hned pod nimi je spínač. Takže se může stát, že člověk lehce zmáčkne a zatlačí dovnitř i led. Jsou tam ještě červené led a ty jsou zapuštěné zároveň s předním panelem s těmi problém není. Díval jsem se i na Německý ebay kde jsou tyhle ekvalizéry na prodej a vyfocené v zapnutém stavu a taky tam některé ty žluté led nesvítí.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“