Vyčištění termosky
Moderátor: Moderátoři
Vyčištění termosky
Takže se ptám, máte někdo vykoumanou technologii jak vnitřek vypucovat? Chemii jsem zkoušel všeljakou, vůbec žádný úspěch. Písek na nádobí a štětka na dětský láhve téměř bez účinku, malej průměr štětky.
Napadlo mě, že by to mohlo jít mechanicky, nasypat kamínkovou štípanou drť a nechat to pomalu točit v soustruhu. Takhle se čistí vevnitř tlakový láhve. Jenže to nevyčistí dno, kde je tý sedliny úplně nejvíc. Dno přechází naprosto kolmo do stěn, taže tam žádný šoupání kamínků nebude.
Návody na netu s rejžej, sodou a pod jsou nefunkční blbosti. Možná fungujou na sklo ale na nerez bez šance.
Na starý nerezovce s rozbitým uzávěrem jsem vyzkoušel pasivační gel na nerez co sežere téměř vše, je to směs dusičný a fosforečný kyseliny a taky nic.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Pro zajímavost odolnost nerezu vůči chemikáliím viz odkaz.
http://ilus.sk/odolnost.pdf
Odéru po chlóru se pak zbavíš propláchnutím horkou osolenou vodou a nakonec proplachem studenou vodou.
Mikras píše:Na staré připálené a různě zabarvené smaltované hrnce používám svařený Savo
A prosím Tě který? Já znám aspoň čtyři druhy. To Savo na plísně, nebo Savo bělidlo nebo Savo na rez a vodní kámen? Pak je ještě Savo do studny...
Jinak tvrdá tableta do myčky zalitá horkou vodou s tou štípanou drtí jen tak rachtat v ruce moc nepomáhá. Jdu to strčit do soustruhu, ale co s tím dnem....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!