Ošetrenie drevenej dosky na vaňu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Devo70

#16 Příspěvek od Devo70 »

Máme 2 kúpelne v dome. V jednej je plastová typ 4100 z odkazu, v druhej drevená. Na tej plastovej sa už stihla odlomiť jedna šruba, hoci ju máme kratšie.
-ST-
JirkaZ

#17 Příspěvek od JirkaZ »

Tak já nepopírám, že můžou vyrábět a dodávat šmejdy.

Ono to chce si (nejen) tyhle věci vybírat osobně s technickým přístupem a tam, kde je k dispozici víc typů. Taky to chce s rezervou respektovat údaje typu max. nosnost apod.

Nicméně to nic nemění na skutečnosti, že plast je plně omyvatelný, nenasákavý a neporézní, což je tady základní požadavek.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
samec

#18 Příspěvek od samec »

PavelFF

#19 Příspěvek od PavelFF »

Pokud se na koupelnové desce na vanu krájí maso a zelenina současně, tak možná ano. Proto je nutné mít sedačky do vany aspň 2 nebo lépe 3, a na každé krájet jen určité druhy surovin.
A já myslel, že se na tom jen sedí a sprchuje.
Budu muset vyměnit záchodová prkénka za dřevěná a začít na nich krájet cibuli.
alj

#20 Příspěvek od alj »

To je opět diskuze. Tazatel nechce krájet cibuli na záchodovém prkénku, ale ptá se čím nejlépe ošetřit dřeněnou desku na vanu.
Odpověď zní tvrdým voskovým olejem. Nabízí jej spousta výrobců. Dobré zkušenosti mám s OSMO.
Chápu, že pro někoho z panelákového umakartavého jádra je dřevo v koupelně, natož dřevěná vana těžko stravitelná, ale není to nic vyjímečného.
Je to vyvážené náročnější udržbou, ale je to nádhera.
Pro představu naše české výrobky:
https://www.bednarstvi-jf.cz/drevene-va ... paci-kade/?
http://www.danieldanes.com/anna/
PavelFF

#21 Příspěvek od PavelFF »

Tak jistě. Jako děti jsme se taky cachtali v dřevěných neckách a fungovalo to náramně - když se necky zatáhly. Ale mám dojem, že se neošetřovaly nijak, což tady mnozí navrhují i pro koupelnovou desku.
JirkaZ

#22 Příspěvek od JirkaZ »

Samče, prkénko na krájení z plastu se překvapivě docela brzy "rozchlupatí" a pak není divu.

Jenže tady je řeč o něčem krapet jiném...

alj: kupuj si, co chceš, na faktech to nic nezmění (stejně jako na nich nic nezmění inzerce jakéhokoliv výrobce). Ano, je to nepochybně velmi krásné a romantické, ale tím to nejspíš i končí.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Cust

#23 Příspěvek od Cust »

tvl, no, no dobře, když chete desku do vany, ok, ale tu plastovou srajdu??? to je mazec. No když dřevo, ano ošetřit. Nikdy mě tohle použití nenapdlo, ale měl jsem dobrou zkušenost s lakem Sokrates, měl by být vhodný i na trvalé ponoření ve vodě. Dělal jsem stolek do koupelny pod umyvadlo - bylo mi to doporučeno.
ransom

#24 Příspěvek od ransom »

Já se radši nemeju a mám po starostech.
samec

#25 Příspěvek od samec »

Keď už lak, tak lodní.
GeXeS

#26 Příspěvek od GeXeS »

Ten jsem zvažoval k doporučení, ale do interiéru se fakt nehodí, smrdí a z praxe bych ho nedoporučil pro dlouhodobý styk s čímkoli organickým.
Nakonec jo, klidně nějaký tvrdý vysychavý olej, akorát to bude potřeba pravidelně opakovat.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“