TESLA DUETTO

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

kutilmil píše:... Rádio je opravené a ....

a a - víc se nedovíme - třeba co mu bylo 8O :cry:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od PetaKlic »

ahoj

přinesl jsem nedávno ze sběrny dva sextety, jeden je rozbitej trochu víc, druhej je 90% funkční, nejede pouze VKV (zbytek fiči bezvadně) a postupným cestováním jsem se dostal až k této jednotce - napětí od potenciometrů tam de a T8 vč. A281D reaguje, tzn. na vině bude imho 1PN 051 13

vzhledem k tomu že vf není moje silná stránka tak se prám - co tam bude umřeného?

závada se projevuje tak že volume naplno slyšet slabý šum, při vypnutí AFC přidá se brum, na točení laděním nereaguje (žádná změna)

jo a ukazatel vyladění neříká vůbec nic, jen problikne někdy při cvakání čudlama

kdyby měl někdo horkou radu tak budu rád.
<div>ředitel zeměplochy</div>
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Horká rada je vzít do jedný ruky měřák, do druhý schéma a začít měřit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
feliz_navidad

#19 Příspěvek od feliz_navidad »

Oživím po letech téma.
Dnes jsem po asi 20 letech vytáhl polozapomenutý přijímač Duetto. Rádio naskočilo na první dobrou.
Překvapilo mě, že i po 40 letech od výroby je ladění pořád velmi dobré, citlivost slušná, žádné fantomové stanice. Stabilita ladění výborná - stanice, kterou jsem dopoledne po zapnutí naladil stále drží a to i bez AFC. Matně si ale vzpomínám, že jsem kdysi dávno měnil nějaký svitek, patrně hovňák. Pouze potenciometr hlasitosti i přes vyčištění a promazání velmi silně chrastí.
Plast skříňky úplně zežloutl, takže vizuálně už není v top stavu. To ale já taky ne, tak mu nemám co vyčítat.
kimlo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kimlo »

To bolo vďačné rádijko, kúpili sme si ho do kuchyne v r 1984 krátko po svadbe, prirobil som tam ešte indikátor vyladenia s dvomi LED a raz som tam menil MAA550 lebo ladenie trocha "ujíždělo", ale inak spokojnosť, slúžilo dlhé roky, a keby sa nevyhodilo tak verím že slúži dodnes.
pepik9

#21 Příspěvek od pepik9 »

Čištění potenciometru je zbytečné, je nutné mezi něj a MBA810 dát kondenzátor a vstup uzemnit přes odpor M1, už se to tu psalo několikrát.
feliz_navidad

#22 Příspěvek od feliz_navidad »

Mě poťák chrastí jen na kousku dráhy, té nejčastěji používané. Asi vydřená dráha, nebo špatný jezdec, nevím.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lukas-Peca »

Když uděláš tu úpravu, tak sice bude vysazovat, ale aspoň nebude chrastit. U duetta se to ještě snese, ale stejná chyba je i v sopránu/synkopě a tam to s těmi velkými bednami opravdu stojí za to.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“