Smrskosleva - tatarka v akci.
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
- pocitujlasku
- josef_novak
Jestli nedokážeš existovat bez zbytných tatranek, tak se je nauč dělat z kvalitních surovin např. Mila https://www.youtube.com/watch?v=qym71tthNxU
- feliz_navidad
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé bylo, když jsem si v jedné nejmenované obci u Vietnamce koupil plechovku Čoca Coly. Piksla popsaná dánsky, distributor Carlsberg. Česky na tom byla jakási malá samolepka se složením. A v té cole bylo co? Správně, cukr. Žádný sirup, žádná sladidla.
- pocitujlasku
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
pocitujlasku píše:Si pamatam, ze volakedy vychladena s citronom bola uplne super, a dnes je to nejaka sladka lepkava tekutina.
A nebo se ti změnily chutě. Taky mám z dřivějška vzpomínky na různé laskominy, které když si dám dnes, tak mi připadají hnusné.
Když se normálně zdravě a bohatě stravuješ, tak si na nějaké coly a tatranky ani nevzpomeneš.
josef_novak píše:Jestli nedokážeš existovat bez zbytných tatranek
Od toho roku 2010 jsme zas ještě urazili kus cesty a nemusíš hádat kam.
"Aktivita" modré komisařky Jourové proti tzv. dvojí kvalitě potravin pro tradiční a východní oblasti eurosvazu je např. až z roku 2018 (ne že bych od komisařů cokoliv pozitivního očekával).
Redukce gramáže detto.
Nejde o to bez čeho se obejdu já osobně, ani o to co už nezažijou mladé generace, mají ostatně jiné kompenzace, třeba dostupnější trávu. Jde o skutečnost samotnou, že někdy na nižším stupni vývoje lidské společnosti si dovolili vyrábět ze zmíněných kvalitních komunistických surovin, jak káže tlusťoch v tebou odkazovaném videu, a dnes jsme pokročili k palmovým sračkám, separátům, náhražkám. Proč.
Jistě že cola a zmrzlina a oplatky jsou zbytné. Pro východní askety je většina v našem pohodlném životě zbytná, maso, vytápěné byty, tekoucí voda, elektřina, farmacie, doprava. Naši prapradědkové jsou důkaz.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- pocitujlasku
Lukas-Peca píše:A nebo se ti změnily chutě. Taky mám z dřivějška vzpomínky na různé laskominy, které když si dám dnes, tak mi připadají hnusné.
Když se normálně zdravě a bohatě stravuješ, tak si na nějaké coly a tatranky ani nevzpomeneš.
Nezmenili, ked som si po rokoch dal v Polsku colu, tak hned sa mi vybavila ta chut z mladosti.
Základní otázka pro mě je, proč v minulých dekádách neměli zapotřebí/nebyly myslitelné náhražky kvalitních surovin, nebo postupy které by tehdy jednoznačně označili za prasárnu (rozemleté vratky do pečiva, separát a koaguláty do párků, syrovátka a rostlinný tuk místo mléka, másla, smetany do sušenek, zmrzlin, sýrů). Pamatuju jedinou přiznanou náhražku někdy koncem sedmdesátek? sojovou hmotu na polevy nanuků místo čokolády, kvůli nějakým devizovým potížím s nákupem kakaových bobů. Čokoláda jako taková tehdy ještě náhražková nebyla, jen ty polevy zešedly.
Laskominy ze Švýcarska, OK, ovšem z hlediska délky uhlíkové stopy bych čekal ostrý protest zelených komunistů, kteří by po tom měli jít jak ohaři, proto přece ty dalekosáhlé zákazy všeho emisního. Automobilismus, cestování, vytápění budov fosilními zdroji. Když byla čokoládovna v každém třetím městě a mlékárna v každé okresním, ty dopravní cesty nebyly 500+ km ale 30.
Co myslíte, nacpává se taková britská královská rodina taky dobrotama od Mondelezu?