Ruprecht: jestli to NTE má být přímá náhrada, tak buď mají chyby v popisu vývodů, nebo má jinak rozložené některé vývody, jak jsem porovnal v datasheetu HA a NTE. Vývody 3 a 5 opačně popsané, a vývody 10 a 12 mají pro jistotu popsané stejně. Tím nezpochybňuji, že by tam nešla po úpravě (přehození) asi dvou vývodů použít. Ale na to, že by to měla být náhrada toho HA jsem také v noci narazil, tak budeme mít za to, že je to přímá náhrada, a v datasheetu je chyba u popisu vývodů.
Hille děkuji Ti za snahu. Ten datasheet mám už od včerejšího večera, kdy jsem ho našel a stáhnul. Je jasné, že ten více jak čtyřicet let starý operák není žádný zázrak. Už v noci jsem si otevřel datasheet od toho vzpomínaného NJM4580, kterých mám několik v šuplíku (jak DIL, tak in-line) už více jak 25 let od doby, kdy je Alan Kraus propagoval ve žlutém Amáru ve svých konstrukcích. A už v noci bylo jasné, že ho zřejmě lze použít s lepšími vlastnostmi.
Zdroj pro operáky je symetrický +-14V.
Jen to má zatím háček. Nevím, jestli na opravu neoriginálními operáky přistoupí majitel zesu, protože je to krásný vintage zes s nepoškozeným předním panelem. A pokud bude chtít zachovat autenticitu a nesnižovat sběratelskou hodnotu, koupím je případně u Němce. V opačném případě mohu zkusit tu variantu náhrad postovanou Ruprechtem.
Ale to bude až za nějaký čas. Nyní musím plnit jiné úkoly
Tímto moc děkuji všem za cenné rady a prozatím to považuji teoreticky za vyřešené. Až dojde k celkové opravě, budu informovat.
Vašek