Panda Kovarson

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Panda Kovarson

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Máte někdo tuhle řídící jednotku automatického kotle na uhlí Kovarson? Nějak se mi zhoršila přesnost udržení teploty vody. Hystereze je nastavena na 1stC ale prostě to překračuje až dva st dolů. To je už hodně, ze 43stC spadne na 41, což už vlastně netopí.
samponek

#2 Příspěvek od samponek »

Zjistil jsem, že řídíci jednotka trpí střídáním zimy a tepla a po výměně všech elytů funguje zase správně.
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Konkrétně tahle? Zima ji teda není, spíš trochu teplo na kotli, nejmladší není. Taky mne to napadlo, ale dřív se zeptám na zkušenost jiných. Na netu jsem nic nenašel. Dík
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Co je tam za snímač ? Mám známého a ten měnil na kotli KTY snad 3x . Můžeš v tom případě použít i mimotoleranční , posune se ti o stupeň dva celá stupnice .
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Normálně NTC 10k. To není posunuté, ale je velká hystereze. Až bude trošku líp, rozdělám to.
dako

#6 Příspěvek od dako »

Taky řeším problém s čidlama teploty u řídící jednotky Panda. Odešlo tam čidlo teploty zásobníku. Zkusil jsem ho nahradit jiným čidlem ze sady, která k jednotce byla přibalena. Čidla k TUV a podl. topení jsem nepoužil, a vypadají stejně, tak jsem to zkusil. Po výměně bylo divné, že ta teplota podavače byla oko 39st.C přitom tolik ten podavač v chladném sklepě rozhodně mít nemohl.
Včera se to rozblikalo červeně, hlásilo to vysokou teplotu podavače a podavač začal vyhazovat uhlí, tak jak to při překročení teploty podavače má dělat.

Mám teda podezření, že ty čidla ze sady buď nejsou zaměnitelná a nebo jsem trefil na nové vadné čidlo.

Ještě jedno to čidlo mám, měřil jsem to a mělo to okolo 2k2 při pokojové teplotě, jestli je to NTC nebo PTC čidlo jsem ještě nezjistil. To ještě zjistím.

Na Alegru ty čidla jsou, podle všeho by to měly být NTC. Z návodu se samozřejmě člověk nic nedozví a na čidlech žádné hodnoty nejsou.

Já jen, jestli to už někdo řešil.
ransom

#7 Příspěvek od ransom »

Když čidlo při měření chytneš do dlaně, odpor se zahřátím stoupá (PTC) nebo klesá (NTC).
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Tak tu teplotu posuň o 40 st nahoru. A ty ostatní čidla jsou stejný, vždyť je jich tam spousta k ničemu.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“