Smrskosleva - tatarka v akci.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#121 Příspěvek od Celeron »

Dekker píše:aneb když z chemického hlediska je RAMA identická s tím obalem ve kterém se prodává :D.

Ten futrál má prý o jednu skupinu OH navíc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#122 Příspěvek od rnbw »

Maslo nezdrave je, to je fakt. Mnohe tie stuzene tuky su ale este horsie.
ransom

#123 Příspěvek od ransom »

Plastové obaly mají přece letitou tradici. Některé poživatiny, jestli si dobře pamatuju, se už v sedmdesátých a osmdesátých letech prodávaly v takových vakuově tvarovaných kelímkách z novodurové folie. Měly takovou nažloutlou a barvu a byly lehce mléčné, ne čiré. Když se to hodilo do ohně, to byl čoud a smrad.
V jiném designu se to používá dodnes. Ale není to žádná novinka.
Celeron

#124 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Maslo nezdrave je, to je fakt. Mnohe tie stuzene tuky su ale este horsie.

Nezdravé je úplně všecko co žereš, piješ a dýcháš. Vždy to končí úmrtím. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Dekker

#125 Příspěvek od Dekker »

Celeron píše:
rnbw píše:Maslo nezdrave je, to je fakt. Mnohe tie stuzene tuky su ale este horsie.

Nezdravé je úplně všecko co žereš, piješ a dýcháš. Vždy to končí úmrtím. :wink:

on celej ten život je nezdravej a jakákoliv snaha ho udělat zdravější končí smrtí dotyčného :D. Kdo z vás tu není závyslej na něčem? přiznejte se :D
pocitujlasku

#126 Příspěvek od pocitujlasku »

Ja nie som na nicom zavisly. Len som sa dobrovolne rozhodol, ze iste veci budem robit pravidelne a casto :)
No vidis, a tak si sa bal
Cust

#127 Příspěvek od Cust »

Dekker píše:on celej ten život je nezdravej...
Mě na tom jen štve, že ti to klidně napíšou na krabičku cigaret, ale na lopatu ne!
Crifodo

#128 Příspěvek od Crifodo »

ransom píše:nebudou chápat že my jsme žrali zvířata.

To asi není až tak otázka jediné či dvou generací, spíš tisíciletí. Je fakt že prostý lid nežral vždycky až tak denně maso jako dneska, na druhou stranu to bezmaso neznamenalo žrát štěnice, spíš třeba zelňačku nebo ovesnou kaši.
Takže si nemyslím že by někdo mládeži vypláchl hlavu za generaci, že se mají podobat šimpazům a Pygmejům a louskat vši, když matka pekla kachnu. I kdyby se někdo hodně snažil.
EKKAR

#129 Příspěvek od EKKAR »

Děckám vymejvají mozky už v mateřský školce, když jim nalejou mezi uši bláboly o tom, jak moc kravičky a prasátka trpěj, když se musej nechat porazit na maso a že aby jim člověk to utrpení zmenšil, tak má sám spásat jedlý bejlí a šrotovat si v zubech zrní. Pak jede 5letá cácora na tejden prázdnin k babce na dědinu a druhej den ji odtama musí máma odvážet celou hysterickou málem pod injekcí Diazepamu, protože babička chtěla udělat vnučce mňamku a rohnula králíka, což když vnučka zjistila, tak nechybělo moc a spáchala harakiri rezavejma hráběma, protože zvířátka ona jíst nebude a chce párečky a hamburgříky, co se kupujou v regále v Kauflandu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#130 Příspěvek od Crifodo »

Z toho se vyroste. Stačilo by poukázat na to, že v přírodě to není jinak a to jaksi už od druhohor minimálně. Je fakt, že škola může mít na deviaci jistý podíl, ale selský rozum si zatím až dosud nakonec poradil. Takže když dostane holčička hysterickej záchvat, že tygříky v ZOO krmí kuřátkama, na 99% ji to za čas přejde. Problém spíš může být ta smrskosleva a přesměrování zdrojů, to jo. Prodaná zemědělská půda a zlikvidovaný sady vinice nebo chovy nejsou fikce a blbě se to obnovuje. Pak ti chrousti ještě můžou být řešení. Na Ukrajině za Josifa by mohli vzpomínat.
Cust

#131 Příspěvek od Cust »

Ekkare, jsi mi připomněl... Přinesl jsem domů srnku, děti (odhadem 8 let) viděli už jen maso. A prý z čeho to je? Tak jsem řekl, že srnka! No, bylo trošku vzrůšo, proč jsme neulovili (takhle toto zabití sami pojmenovali) místo krásné srnečky raději nějaké škaredé divoké prase!? No, na druhý den na oběd jim krásná srnečka moc moc chutnala. :-)

Jo, a kamarád mi vyprávěl jak slyšel rozhovor maminky a malinkatého synka. Maminka mu vysvětlovala, že ten řízek prasátko vyplivne!!! Crifodo, deformace je od rodičů, škola na tom má minimální podíl.
ransom

#132 Příspěvek od ransom »

Je to tak. I z mojí generace dělali blbce rodiče a prarodiče.
"Nemluv při jídle!" (A sami hubu nezavřeli.)
"Jez, děti v africe mají hlad!!" (Když se přežeru, vyřeší to hlad třetího světa.)
"Škraloup je to nejzdravější!" (A k čemu mi to bude, když ho stejně vybliju?)

A chrousti? To bývala tradiční česká pochutina. Recept na chroustovou polívku najdete na webu jistě sami. Dokonce od samotné Rettigové.
DukeNuke

#133 Příspěvek od DukeNuke »

Co by za to děti v Africe dali (tak jim to dej, ať si to sežerou, když chcou)
A jako rodilý vesničan nemám problém zabít cokoli, abych se najedl. Nová generace je jiná - když jsem učil dceru jak vykuchat rybu, udělalo se jí zle. Dodnes to neumí.
EKKAR

#134 Příspěvek od EKKAR »

Nejhorší na tom všem je to, že ta samodomo porážka na venkově je relativně to nejčistší maso, co se dá kde sehnat - protože nikdo si pro svoji vlastní spotřebu nekrmí zvířata fujtajblama - ale do děcek se cpe horem spodem ta blbost, že jedině velkoprodukční je to nejzdravější, protože to je všecko pod nejpřísnějším dohledem - a pak slyšíte zvěrstva, že hamburgery rostou v regálech, kuřecí řízky jsou původem jedině z obchodu nebo že krabicový mlíko se vyrábí v mlíkárně ze sojovýho prášku. A to samozřejhmě opomíjím ten fakt, že v těch "super kuřecích párečcích" je sice 70-80% údajně kuřecího masa, ale strojově oddělenýho = získanýho semletím kuřecích skeletů co zbydou po odříznutí stehen a prsních řízků na kašu a jejím tlakovým prohnáním separátorem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
EKKAR

#135 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Je to tak. I z mojí generace dělali blbce rodiče a prarodiče.
"Nemluv při jídle!" (A sami hubu nezavřeli.)
"Jez, děti v africe mají hlad!!" (Když se přežeru, vyřeší to hlad třetího světa.)
"Škraloup je to nejzdravější!" (A k čemu mi to bude, když ho stejně vybliju?)
...
Podepisuju - s tím žvaněním u jídla bez jediný připomínky, "jez - co by za to daly děti v Africe?" - to už taky víme, prostě se sebraly a přepádlovaly sem do Evropy, aby se mohly taky nažrat z našeho talíře. O škrloupu z mlíka nemluvím, mám nesnášenlivost na kravskou laktózu a cokoliv co jen smrdí mlíkem nebo mlíčným zákysem ve mně vyvolává rozsáhlej vomitivní reflex. Ještě ta slizká struktura škraloupu a jsem schopnej vyházet i předvčerejší snídani.

Co mně ale jako děcko vždycky děsilo, byly zákazy při jídle zapíjet sousta - dospělí si nalejvali pivo a víno a my měli sice u talíře sklenici, často i nalitou plnou limonády nebo vody se šťávou, ale i kdyby na talíři byly ty sušený chrousti, my se nesměli napít - platil argument AŽ TO SNÍŠ, NAPIJEŠ SE, TAKHLE BY SIS AKORÁT NALIL ŽALOUDEK VODOU A NESNĚD BYS CO MÁŠ NA TALÍŘI !!!! Že se napůl suchá vepřová s knedlíkem nebo křupavej řízek bez zapití aspoň tou vodou dost dobře sníst nedá nemá cenu diskutovat, ale pro naše prarodiče a bábinku z tátovo strany speciálně byl zákaz pití při jídle doslova úhelným kamenem jídelní kázně nezletilejch...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“