Polovodičová archeologie
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc píše:Minižárovky byly taky pro železniční modely do semaforů. A hezky barevný
Jo, ty IBM-ky mám bezbarvý, červený, modrý, žlutý a zelený. Ale barva se spíš řešila průhledítkem a nebo klávesou. Akorát na ně nemám ani jednu patici. Výměma byl porod, nejlíp to šlo speciálně vybranou bužírkou.
Na vojně jsme měli do ruSSáckejch tlačítek s podsvitem malý bezpaticový žárovečky, měly asi 2,5mm v průměru a 3mm na dýlku + k tomu drátový fousy 2,5cm na prostrčení skrz dospod k vývodům, kam se musely pájet, byly na asi 5V. Samozřejmě jich ještě taky pár mám. Digitálkovou žárovečku jsem potkal jen 1 v životě, byla samozřejmě na stříbro-oxidovej miničlánek 1,5V, ale ty hodinky byly funkční, bufetit z nich žárovku dost dobře nešlo ...lubos1961 píše:A úplné mikro žárovky byly v digitálních hodinkách, nic menšího jsem už neviděl.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Na vojně jsme měli do ruSSáckejch tlačítek s podsvitem malý bezpaticový žárovečky, měly asi 2,5mm v průměru a 3mm na dýlku + k tomu drátový fousy 2,5cm na prostrčení skrz dospod k vývodům, kam se musely pájet, byly na asi 5V.
Karle, jestli maj zátav zepředu jako ty bajonetovky, co jsem dával fotky, tak to jsou v podstatě stejný žárovky. Ty na EC1033 byly taky v něčem z bulharský produkce. Výměna dost pakárna.