Uhlíky pro přenos signálu
Moderátor: Moderátoři
Uhlíky pro přenos signálu
mám problém s tímto vodivým spojením. Přenáším po tom napájení 24V pro elektroniku a rx/tx data. Po nějakém čase cca 1 týden se vytvoří mezi uhlíkem a měděnou cívkou přechodový odpor cca 10 Ohmu. Na obrázku je cívka s černým pruhem (jen pro ilustraci z jiného zařízení), kam dosedá uhlík.
Po tom týdnu je to jen lehounce, ale přechoďáky mi tam dost vadí.Někdy stačí jen uhlíkem s pružinou zacvakat a je to lepší. Po vyčištění a očištění lihem tam mám 0,1 Ohm. Nemáte někdo zkušenost se složením uhlíků? Vytváří se tam asi nějaká ne zcela vodivá vrstva.
Díky moc za Vaše postřehy
Ten, který používáš je určen pro vysokoobrátkové motorky a je měkký, aby neodíral komutátor, tady lamely nejsou, tak to vadit nebude a když tam neteče proud, nemá se jak grafit zmizet a taky to nemá 13000 ot/min.
Měděný kotouč vylešti zubní pastou, nebo Silichromem, nebo něčím podobným, aby to co nejmíň drhlo a grafit se nemohl v rýhách usazovat a navršit.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Sokl je v místě pružiny kulatej, tak to tam vleze bez velkýho pilování.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Všeobecne si to aj tak neviem predstaviť ako to môže fungovať na prenos signálu. Uhlík = iskrenie, tak ako cez to môže prechádzať signál?