Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
adakar

#841 Příspěvek od adakar »

EKKAR píše:...mezitím udělat testy, pokud budou pozitivní, zlikvidovat, pokud negativní, vykastrovat a vypustit mimo město.

No neviem, či by toto nebol zásah do ľudských práv...

Ale u nás tak pred 10r. v práci, priamo v centre mesta, no hneď vedľa lesnej plochy (Horský park), kolega otvoril v noci dvere, a tri líštičky si sedeli a pozerali mu do tváre, ani sa nehli... Dvere sú vo vjazde akoby do podzemnej garáže rodinného domu, sedeli na boku toho vjazdu, takže ich mal tak zoči-voči, skoro sa ochrápaný po..... Tiež mi tam raz kus odo mňa niečo také pokojným krokom v noci prešlo, bolo to ako pes stavané, vysoké, ja som mal líšku skôr za nízkeho tvora...
Cust

#842 Příspěvek od Cust »

DukeNuke mimo jiné píše:Bohužel nikdo z kluků už neumí hodit kámen, nebo trefit holuba prakem na 20m, takže to bude jen horší.
To je podle mne hovadina, moje 13 letá dcera se naučila házet kameny dřív než chodit... A když jsem se díval na sportovní výkony mládeže, tak jsou lepší než o generaci dvě dříve...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od Hubert_79 »

Včera (31.1.) na středních Brdech. Vůbec se mě to nebálo, zapózovalo a pak ladným krokem odkráčelo :o
Přílohy
DSC05219.jpg
DSC05219.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#844 Příspěvek od ransom »

Cust píše:
DukeNuke mimo jiné píše:Bohužel nikdo z kluků už neumí hodit kámen, nebo trefit holuba prakem na 20m, takže to bude jen horší.
To je podle mne hovadina, moje 13 letá dcera se naučila házet kameny dřív než chodit... A když jsem se díval na sportovní výkony mládeže, tak jsou lepší než o generaci dvě dříve...

Já tam spíš vidím víc extrémů. Sedmnáctiletého kluka, který dře na Ironmana s dospělými, a hned zas vyžranou bečku, co si nedosáhne ani na boty.

Huberte. Žádný TO. U zvířátek jsou pořád jenom holky a kluci.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#845 Příspěvek od Hubert_79 »

"To" jsem uváděl proto, protože nejsem tak znalý abych poznal pohlaví. Takže "to zvířátko". Snad bys mě nepodezříval z nějakého pokrokářství a svazáctví :twisted:
ransom

#846 Příspěvek od ransom »

Srnec by už nasazoval paroží, úplně mladý to taky nevypadá. Bude to srnčí slepice.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od Hape »

Nevidím střapec tak to samice asi bude. Ale na srnčí to má podle mě moc dlouhou oháňku. Jestli to nebude daněla, nebo něco takovýho?

Nedávno jsem v Jihlavě na řece Jihlavě vyfotil pro mně neznámý druh kachny mezi u nás běžnými kachnami divokými. Pěkně je od sebe odháněla. Máme doma knížku s obrázky ptáků, ale tuhle jsem tam nenašel. Tak až Google mi řekl že je to Morčák velký.
Přílohy
20240111_114805.jpg
Morčák velký
Morčák velký
GeXeS

#848 Příspěvek od GeXeS »

Ano, samice.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#849 Příspěvek od Hubert_79 »

Přišlo mi zvláštní, že se nebála. Byla ode mne tak 15 m, koukala na mě, a pak v klidu odešla. Pokud někdy v lese natrefím na srnčí, tak se na mě podívají a následuje úprk.
EKKAR

#850 Příspěvek od EKKAR »

Je to holá = laň, podle dlouhý kelky to není srnčí, ale jelení a ne evropský jelení. Tipuju danělu = laň daňka skvrnitýho, případně jelena milu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#851 Příspěvek od Hubert_79 »

Jelen milu? Extrémně vzácný, ve volné přírodě vyhynulý. To bych na Brdech spíš potkal sněžného muže, než toto :lol:
Z exotů to může být jelen sika. Což je nepůvodní druh a docela potvora.
EKKAR

#852 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:Jelen milu? Extrémně vzácný, ve volné přírodě vyhynulý. To bych na Brdech spíš potkal sněžného muže, než toto :lol:
...
Jo, vyhynulej a vzácnej, stejně jako přirozená inteligence u pražáka. Hlavně že se reintrodukujou z chovů v západní Evropě do původního biotopu v PRCácku a v Evropě se normálně chovají v zajetí a vysazujou se jako doplňkovej druh do volný přírody, protože u nich není velká pravděpodobnost mezidruhovýho křížení s jelenem lesním-evropským. Kus vypuštěnej někde do obory a zdrhlej odtama do volnýho lesa taky bude víc zvyklej na lidi a nebude před nima panicky zdrhat ... A sika to bejt nemůže, protože u siky je flekatá i holá.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sis2

#853 Příspěvek od sis2 »

Z procházky - stádo srnčího na poli před námi uteklo, když jsme došli tak 100m blízko. Jedna srna však zůstala stát a dalo se k ní dojít až na asi 5m, pak pomalu odcházela. Prý asi byla slepá - že se jim to stává, když se celou zimu pasou na řepce - to je to zelené v pozadí.
Přílohy
srna.jpg
srna.jpg
Celeron

#854 Příspěvek od Celeron »

sis2 píše: Prý asi byla slepá - že se jim to stává, když se celou zimu pasou na řepce - to je to zelené v pozadí.

Já slyšel od jednoho piftolníka, že z řepky mají srny selhání jater a ledvin sle o slepotě nic neříkal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#855 Příspěvek od PotPalo »

Kurňa, tak z repky je toľko nemocí, a my ju žerieme?! :wand:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“