Smrskosleva - tatarka v akci.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pocitujlasku

#211 Příspěvek od pocitujlasku »

U nas chodila istu dobu taka super relacia, ze "noc v archive" kde davali rozne dobove reportaze a relacie. A medzi nimi boli aj spravy, typu: toaletak bude v obchodoch buduci tyzden, jogurty o 2 tyzdne, na farebny televizor sa caka 4 mesiace...

S tym pivom, to si mi uplne pripomenul detske roky, ked presne toto robil otec a dedo v obchode. Este vyberali hnede flase, a prva vec, obratili, pozreli a az tak dali do vozika.

Cust: skus sa niekoho opytat, cim sa krmili prasata na JZD. od rastovych hormonov, cez odpad z vyroby liekov, az po totalny zhnity odpad.
A napr. kravy boli neustale dopovane antibiotikami, aby nahodou neochoreli a nenakazil sa cely chov.
No vidis, a tak si sa bal
Cust

#212 Příspěvek od Cust »

pocitujlasku, za vesnicí jsme měli toho času největší prasečák v Evropě :-)
Ale tehdy jsme řešili své prasátko, doteď si pamatuju jak jsem v kotli vařil brambory, jezdil s pšenicí na šroťák. Tatík vyrobil sekačku na řepu - to vám byl dravec. Po revoluci, kdy už jsme se uživili i bez prasete jsme sekačku předělali na "moštovač" jablek - spíš to dělalo něco jako piré. :-) Asi zbytečně přepálený výkon a otáčky. No jo, ale za komančů ani ten motor nešlo vybrat vhodný! A pak se to zlikvidovalo úplně.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Hubert_79 »

pocitujlasku píše:dobove reportaze a relacie. A medzi nimi boli aj spravy, typu: toaletak bude v obchodoch buduci tyzden, jogurty o 2 tyzdne, na farebny televizor sa caka 4 mesiace...

No jo! Ale toaleťák byl toaleťák, ne ta současná náhražka! Tím tehdejším jsi v případě potřeby mohl nahradit smirkový papír. Jogurt byl jogurt a televizor byl televizor.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#214 Příspěvek od rnbw »

Pamatam si, ze istu dobu nebol papier kotucovy, ale len skladany. Jedna strana vhodna na brusenie, druha na lestenie :D
pocitujlasku

#215 Příspěvek od pocitujlasku »

a kolko stal vtedy ten televizor? a kolko dnes? kup dnes za 5-6 mesacnych platov telku a tiez to bude o niecom inom.
To iste jogurt, nekupuj tie najlacnejsie, ale poctive.
Dnes je moderne nadavat, ze vsetko je smejd, ale uz nikto nepozera na to, ze si kupuju to najlacnejsie a ako sa vravi z ho..a bic neupleties.
Tiez moja draha polovicka kupovala pomaly kazdy rok ponorny mixer, az kym som nekupil kvalitny a jednak pracovat s nim to bola paradicka a vydrzal roky aj dost nesetrne zaobchadzanie
No vidis, a tak si sa bal
Cust

#216 Příspěvek od Cust »

Mám rodinu v USA, občas k nám přijeli - po revoluci jim to už nikdo nezakazoval. Toaleťák si vozili svůj - při první návštěvě měli pár týdnu zkrvavenou prdel, protože na šmirglák nebyli zvyklí. :-D
DukeNuke

#217 Příspěvek od DukeNuke »

Řekl bych, že srovnávat cenu elektroniky je irelevantní. Ceny elektroniky šly strašně dolů, protože prcák. Za jogurty a kdeco k jídlu si můžeme sami, protože jsme kupovali levné ošizené šmejdy z AnoNe a ne pořádné věci z lakrumky, takže ta zkrachovala.
A jinak máme každý jiné vzpomínky, něco bylo lepší tehdy, něco dnes. Vzpomeňte neoblíbenou UHO podávanou ke všemu.
A toaleťák jednu dobu nebyl vůbec. Pamatujete? V přestavbě je zádrhel, není papír na pr.el.
Cust

#218 Příspěvek od Cust »

Jo, vyhořel Harmanec, Rudé Právo to sice spíše rozlešťovalo než čistilo. :-) A dámy si o vložkách mohli nechat zdát. Teda pokud nebyli v partaji, ty druhé je občas sehnali.
samec

#219 Příspěvek od samec »

Badatele:
Nejhorší hromadná otrava v historii Československa: Obrovský průšvih, který se podařilo utajit
https://www.youtube.com/live/bFnzY7rO_1A?feature=shared
kokun

#220 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#221 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ještě pár let tohoto trendu a budeme kupovat pouze obaly trochu umazané od původního výrobku. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#222 Příspěvek od martinkopp »

Kdyby jste tuhle směs cukru a palmového tuku přestali kupovat, ostatní výrobci by z této metody vycouvali a přistoupili ke klasickému zdražování.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od Hubert_79 »

Úplně mi to zkazilo den :(
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
mi-ro

#224 Příspěvek od mi-ro »

Líbí se mi přístup zákazníků na Balkáně. Když se nelíbí vykořisťování od vetřelců vlastnící obchodní řetězce, zkrátka se domluví a nejdou tam nakupovat. Ti se pak diví, že jim padají tržby o 40%. To ale u nás neumíme. Tady jen každej pindá a odpoledne jin jde odevzdat další prachy.
..to bude jen ňákej odpůrek
barnodaj

#225 Příspěvek od barnodaj »

Nevím, jak Milku budou řešit ostatní, já si koupím místo jedné dvě (nebo radši tři).
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“