osciloskop vstupní citlivost
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
2x2.2mH/ 4A + 1000uF/35V + 15n až 100nF CBB.
Takovou tlumivku vykucháš třeba z PC zdroje, nebo balastu pro zářivky, nebo z něčeho jinýho co se zapojuje do zásuvky, jsou skoro všude, nebo ji natoč na MnZn kroužek, aby měla 2x 1 až 5mH a zapoj v souhlasném režimu.
samponek píše:Osvědčilo se mě dát na výstup měniče proudově kompenzovanou tlumivku a kondenzátor, rušení kleslo o 95%.
2x2.2mH/ 4A + 1000uF/35V + 15n až 100nF CBB.
Takovou tlumivku vykucháš třeba z PC zdroje, nebo balastu pro zářivky, nebo z něčeho jinýho co se zapojuje do zásuvky, jsou skoro všude, nebo ji natoč na MnZn kroužek, aby měla 2x 1 až 5mH a zapoj v souhlasném režimu.
Jakžeto? 1000uF/35V? Překlep? Schéma by se hodila
samponek píše:To je jedno, 470uF až 2200uF, slouží to jako požírač, protože z některých měničů leze kromě reziduí spínacího kmitočtu i síťový a když to máš napájený z baterie, tak ho tam nemusíš dát, důležitá je tlumivka.
Díky tomu je tlumivka malá, má velkou indukčnost a vejde se i do adapteru.
Asi si nerozumíme, mám měnič 12V DC (z malé 12V baterie) -> 230V AC (obdélník). Myslel jsem že ten filtr se dá na výstup, tj těch 230V.
Taky se reziduí dá zbavit usměrněním měniče a ztlumivkováním, když je spotřebič spínaný zdroj.
alxa píše:BC546, proč si nepostavis tu diferenciální sondu, co jsem dával odkaz
Nejspíše proto, že jsem líný
Momentálně nepotřebuju ihned měřit na těch primárech. Teď něco měřím na zařízení, které je napájené MeanWell spínaným zdrojem a stačí abych připojil zem sondy na GND výstupu zdroje a už je tam dost rušení cca 300kHz. Tak jsem chtěl zkusit, jestli to zmizne při "bateriovém" napájení oscíku. Tohle by ta diferenciální sonda stejně nevyřešila ne?