Topinkovač Rowenta, typ neznámý

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Topinkovač Rowenta, typ neznámý

#1 Příspěvek od Celeron »

Příbuzenstvo mě doneslo na opravu nerez svislý topinkovač na 2 x 3 topinky v řadě. Koukám na net a v dnešní instatní době se už takovej nedělá. Je v tom mrtvej časovač, nic jinýho špatnýho kolem jsem měřením neašel.
Je to DIL8 s nápisem Rowenta 04, takže určitě nesehnatelnej zakázkáč. Funkce je, že natažením vyhazovače se přivede napětí na šváb, ten si ošáhne RC člen co určuje čas po kterou to bude píct, zapne přes triak topení a elektromagnetickou přídrž vyhazovače. Vypadá to, že se přes kondíkovej předřadník v napájení něco dostalo do švába a odpravilo ho, neteče do něj žádnej proud.
Co s tím? Kdyby to byl nějakej běžnej plasťák na dvě topinky, tak to obratem hodím do SD ale tohodle je trochu škoda. Je to ale asi 15 let starý a těch pár servisů, co opravují Rowentu, to nejspíš už nebudou mít.
Předělat na 555? Ta mě napadla hned, ale nohy jsou jinak.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

V nejakom hriankovaci som videl nejaky CMOS 4xxx casovac.
Este existuju rozne specializovane IO - hladaj "toaster controller".
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Dík za tip. Hledal jsem ten topinkovač Rowenta na netu a jako kdyby se do země propadl. Nikde nic. Možná to není běžná spotřebka ale něco do hospodskejch kuchyní a tak se to v běžných krámech vůbec neprodávalo. Brácha to splašil někde v Solnohradsku když tam dělal.
Ta 555 to snad vyřeší, zapájím ji do desky, uřežu původní spoje a dodrátuju tam standard pro 555.
Jirka

Ivan_01

#4 Příspěvek od Ivan_01 »

Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Dík za tip. Zítra porovnám zapojení. Ale už teď vím, že to nemá čudl defrost a cancel ani jednu Ledku a spíná se tam triak BTA06/600. No ten cancel může být schovaný v tý natahovací spoušti, protože ta spoušť páčka jde ručně posunout nahoru a topení se hned vypne.
Jirka

Ivan_01

#6 Příspěvek od Ivan_01 »

ak to nemá výrobný štítok s modelom, skús to odfotiť a použiť Google Lens, podľa obrázku možno niečo nájdeš
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem tam nacpal NE7555. Trochu úsilí stálo naladit minimální a maximální čas pečení s poťákem, co tam byl ale maká to jak má. Odměněn, nebo aspoň pochválen či poděkován stejně nebudu, to se v příbuzenstvu prý už nenosí. :(
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“