Zapojení alternátoru Suzuki Swift

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

#16 Příspěvek od jardafiala »

Má tu dotaz, k tomuto vláknu se hodí - když jsem si dělal tranzistorový regulátor k alternátoru Š120 tak jsem ho seřizoval na stole, teď potřebuju vyzkoušet jestli je funkční regulátor k suzuki. Půjde to tak jak mám nakresleno? Na tom co jsem vyráběl to fungovalo tak, že při připojení 12V se rozsvítila žárovka (na místě budicího vinutí) a při dosažení cca 14V na vstupu, nevím už jak byl označen, zhasla. A k čemu je vývod alternátoru č. 3 ten má jenom funkci zapsat chybu do ŘJ ?
Přílohy
reg_.jpg
reg_.jpg
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Ten čtvrtý vývod se jmenuje BATTERY SENSE a v podstatě slouží k tomu, aby na alternátoru přidal buzení, když zjistí, že není plně nabitá, a urychlí její dobití.
Může snímat přímo napětí baterie, ale může být ovládaný řídicí jednotkou, která zohlední venkovní teplotu, odebíraný proud z baterie, případně počet zapnutých spotřebičů se známým odběrem atd, a postará se případně o dobití už od nižších otáček.
Když ho nezapojíš, nic se nestane.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , zapomněl jsem dodat , že altík dávno jede . Popsání platí výše , ty dva dráty stačí .
jardafiala

#19 Příspěvek od jardafiala »

Nevím jestli jsem to přesně popsal - chci vyzkoušet regulátor alternátoru podle přiloženého obrázku. Představuju si, že při připojení napětí +12V se rozsvítí járovka a při zvyšování napětí na vývodu označeném šipkou nad 14V járovka zhasne, je má úvaha správná?
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Jo . takto se alespoň chová celý alternátor . Co vše je uvnitř pospojeno nemám tušení .
jardafiala

#21 Příspěvek od jardafiala »

Ono to bude, mysím elektronika regulátoru, obvodově velice podobné regulátoru pro škodovácký alternátor do Š105/120, na to není moc co vymýšlet.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“