Hurá do vesmíru a zpátky na Zem! (A važte slova!)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#346 Příspěvek od xsc »

To mně ruštinářka na VŠ řekla, že mi to zkoušku klidně napíše, protože ví, že jí ostudu neudělám, protože ten jazyk nebudu používat. A měla pravdu :-)
tomasjedno

#347 Příspěvek od tomasjedno »

ransom píše:Cust:
Známí se mně smějí. Ne mě.
Lepší je “mi”.
Cust

#348 Příspěvek od Cust »

a typograficky korekt uvozovky jsou takto: „mi″, „mně″ 8-)
tomasjedno

#349 Příspěvek od tomasjedno »

Já mám bohužel na klábosnici uvozovky jen jedny, i to naklonění doleva/doprava mi dělá iPad sám. Dost na tom, že občas potřebuji svislé ", ještě pak řešit dole/nahoře :D
Cust

#350 Příspěvek od Cust »

jj, já ty uvozovky musel hledat v seznamu - na bastlírně mi standardně napsat nejdou :-)
mhepp

#351 Příspěvek od mhepp »

Uvozovky jsou dané rozložením klávesnice. Při použití správného je možné psát všechny potřebné varianty: „české“, "anglické", 'apostrofy'... Každopádně, česká správná varianta je „9966“.
Cust

#352 Příspěvek od Cust »

spíše „9966″ ;-)
mhepp

#353 Příspěvek od mhepp »

Je to dané použitým fontem případně znakovou sadou zde na bastlírně (cp1250). Na místě, kde má být znak „66“ je jiný... Ale co... HTTPS je tu problém, tak proč očekávat použití UTF-8 jako znakové sady.

Každopádně, všude jinde to mám v pořádku.
EKKAR

#354 Příspěvek od EKKAR »

mhepp píše:... Ale co... HTTPS je tu problém, tak proč očekávat použití UTF-8 jako znakové sady.
....
Neboj, tady už to jen dojíždí ze setrvačnosti, nemá cenu se v tom dál rejpat. ZdenekHQ to sice měl na https připravený, ale odešel v posledním momentě, než to stačil zrealizovat. Je připravený nový fórum, fungující podle mnohem modernějších požadavků.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#355 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše: Je připravený nový fórum, fungující podle mnohem modernějších požadavků.

Aby to nedopadlo stejně jako s registrem vozidel a přihláškama na střední školy po netu. V jednom je bordel a druhý nejde vůbec. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cust

#356 Příspěvek od Cust »

pravda, mohlo by to fungovat špatně, tak je lepší se na to vykašlat od začátku!
mhepp

#357 Příspěvek od mhepp »

EKKAR píše:
mhepp píše:... Ale co... HTTPS je tu problém, tak proč očekávat použití UTF-8 jako znakové sady.
....
Neboj, tady už to jen dojíždí ze setrvačnosti, nemá cenu se v tom dál rejpat. ZdenekHQ to sice měl na https připravený, ale odešel v posledním momentě, než to stačil zrealizovat. Je připravený nový fórum, fungující podle mnohem modernějších požadavků.

Dobré vědět...
EKKAR

#358 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
EKKAR píše: Je připravený nový fórum, fungující podle mnohem modernějších požadavků.

Aby to nedopadlo stejně jako s registrem vozidel a přihláškama na střední školy po netu. V jednom je bordel a druhý nejde vůbec. :lol:
Především - na novým fóru nedělá státem přeplacenej ouředník, ale dva kluci - ajťáci nadšenci. Mají firmu a mají výsledky, jinak by nebyli osloveni. Další detaily nejsem oprávněnej sdělovat, protože veškerý termíny závisejí od toho, jak a kdy se vyjádří notářství a soud ohledně práv k Bastlírně v rámci dědickýho řízení po Zdeňkovi Sehnalovi-HQ. Sám za sebe můžu říct jen tolik, že jsem měl možnost osobně si zkusit prakticky finální verzi novýho fóra a je to lepší než přijatelný. Některým spolehlivým bijcům z Bastlírna-teamu už byly doručený data pro vlez do beta-verze běžící na soukromým serveru, na základě jejich připomínek a doplňujících nápadů se to celý dolaďuje. Když to všecko dopadne, nemuselo by to ani trvat moc dlouho a Bastlírna změní háv. Největším problémem je zachovat kontinuitu s dosavadním fórem a udržet to všecko ve stabilním chodu, aby se přechodem napáchalo co nejmíň borčusu v diskusích. Tam to prostě bude chtít několik hodin odstávky, aby se to přenášelo v klidovým stavu a najednou. Ale všecko se dovíte, až nastane Den "D" a Hodina "H" - zatím to berte asi jako ještě neohlášený datum odhalení nový verze nějakýho auta - vývoj je prakticky dokončenej, čeká se na homologaci, crash testy a finální souhlas k zahájení produkce.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mhepp

#359 Příspěvek od mhepp »

EKKAR, to je ještě lepší zpráva, než by člověk mohl doufat...

Neznalému člověku přijde migrace existujících diskuzí jako maličkost, ale z takhle starého systému to vidím jako pořádný kus práce. Vůbec bych se nedivil, kdyby došlo k tomu, že současné fórum se zakonzervuje a do nového se zmigrují pouze uživatelé...

Ono vůbec... Diskuzní fórum jako komunikační platforma je (pro většinu uživatelů) pěkný předpotopní dinosaurus. Jsem rád za každé diskuzní fórum, které se stále drží, protože alternativy, které přináší sociální sítě vlastně nejsou alternativy - je to jako „zkratka“, která je sice delší, zato však horší cestou (navíc, jako bonus, velmi draze zaplacená).

Takže... Díky pánové!
ransom

#360 Příspěvek od ransom »

EKKAR píše: zatím to berte asi jako ještě neohlášený datum odhalení nový verze nějakýho auta - vývoj je prakticky dokončenej, čeká se na homologaci, crash testy a finální souhlas k zahájení produkce.

A co když nebudou čipy?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“