Číňan nepřipojil

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
feliz_navidad

Číňan nepřipojil

#1 Příspěvek od feliz_navidad »

Koupil jsem na alíku světlo na přisvěcování výsevů: https://www.aliexpress.com/item/4001217418312.html
První překvapení bylo, že to svítí fakt hodně. 50W to samozřejmě nemá, změřil jsem 25-27W ale i tak je to víc než dost, hřeje to jako prase. Snížím to tak na 10W. V akci za 35,-Kč i s poštou fajn světlo.
Druhé překvapení bylo, když jsem sundal krycí plast - zemnící očko by to asi nechutně prodražilo :D
Přílohy
LED_grow_50W.jpg
LED_grow_50W.jpg
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

To není o tom, že by prodražilo. Číňan ho tam umí dát. Na Alíku se prostě prodávaj nekvalitní nepodarky a mimotolerantní věci. Nebo pošlou úplně něco jinýho. Pokud se pokusíš otevřít spor, prodejce i Aliexpres se ti málem vysmějou do xichtu. Toť nedávná zkušenost. Na nějaký recenze tam není vůbec spoleh, protože většina kupujících dá pět hvězdiček, i kdyby jim přišel sráč největší. Hlavně že to stálo pár šušňů.
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

keby aspon ten kabel zaizolovali...
ja veci z alika beriem ako taky polotovar. vzdy si to prekontrolujem, povymienam tie vlasy za normalne kable a opravim niektore studene spoje.
No vidis, a tak si sa bal
alj

#4 Příspěvek od alj »

Koupil jsem obdobné světlo s UV diodami. Zemnění nepřipojeno také. Hlavně je to třeba zezadu opatřit chladičem jinak se to za chvílí přehřeje. Desku s ledkami podmázni teplovodivou pastou a řádně připevni. Tak jak to prodávají je to nepoužitelný šmejd. Ale pro bastlíře jako polotovar k dodělání je to za tu cenu dobré.
PCmaniac99

#5 Příspěvek od PCmaniac99 »

OT - to Milan F. - Já s Ali nemám problém, nakupuji tam několik let. Když mi prodejce poslal něco jiného něž měl poslat nebo přišlo zboží nefunkční tak jsem nafotil problém, popsal závadu a peníze jsem dostal zpět. Co se týče recenzí tak se orientuji podle počtu prodaných kusů a podle recenzí s fotkama - ne jen podle hvězdiček.
Dekker

#6 Příspěvek od Dekker »

jeden z důvodů proč se třeba takovéto světlo prodává tak levně na alíku je to, že třeba neprošlo kontrolou kvality - nefunkční uzemnění a přehřívání se. A proč takovej kus nezhodnotit místo jeho likvidace? to není nic špatného proti číňanovi či aliku, je to za mě dobře, že se neplejtvá surovinama, ale je potřeba mít ten rozum a vždy si to raději překontrolovat když to dorazí a neočekávat stejnou kvalitu jako při koupi v tuzemsku
Milan_F

#7 Příspěvek od Milan_F »

Jenže oni to deklarují jako 1A kvalitu. Kdyby byla zmínka o vadě nebo nedostatku, tak ok.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Se vším souhlasím s PCmaniac99, taktéž jsem nikdy neměl problém po otevření sporu. Posledně jsem byl velice mile překvapen když jsem otevřel spor na něco co nesplňovalo úplně to co mělo, poslal jsem fotky a vše potřebné a světe div se za hodinu mi přišlo že spor je uzavřen a budou mi vrácené peníze. To jenom někteří vybraní jedinci jsou přesvědčení o opaku a budou stále tvrdit tu svojí zafixovanou teorií. Tím nechci říct že Číňan je ve všem stoprocentní ale nehážu všechny do jednoho pytle, všude se najdou dobří i zlí.
Dekker

#9 Příspěvek od Dekker »

co mám zkušenosti tak zatím také vždy v pohodě. Osobně jsme tam objednával barevné tuhy do pentelky. v řádném termínu nedorazili, pošta o nich nic nevěděla (mlžila a mlčela) a tak jsme dali spor. Tam nás požádali o ještě týden strpení a pokud ani pak nedorazí máme dát vědět. Nic. No tak nám těch pár korun vrátili .. a den na to je pošta doručila XD

A v práci smě už také pár věci rozporovali a vždy k naší spokojenosti
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Svítí to hodně, protože ty ledky jsou přetížené. Takže to brzo odejde.

Z aliexpressu se dá koupit hodně dobrých věcí za pár korun, které na evropském trhu nejsou dostupné vůbec, nicméně věci, co se strkají do zásuvky, a speciálně LED svítidla, si odsud může koupit jen naiva. Parametry mizerné, provedení nebezpečné a životnost pár hodin.
pocitujlasku

#11 Příspěvek od pocitujlasku »

Lukas-Peca: ja tiez nic zasuvkove odtial neberiem, ak, tak s tym, ze to budem napajat inak - napr. beriem ledkove svetla, ktore maju zdroj samostatne a ten ich vyhadzujem. Daju sa tam zohnat aj pekne kvalitne led svetla, ale napajanie vlastne a hlavne ja znizujem prud na taku uroven, kedy je jas este dostatocny.
No vidis, a tak si sa bal
feliz_navidad

#12 Příspěvek od feliz_navidad »

Lukas-Peca píše:Svítí to hodně, protože ty ledky jsou přetížené. Takže to brzo odejde.

Proto jsem taky napsal,
feliz_navidad píše:hřeje to jako prase. Snížím to tak na 10W.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“