Viacfunkcne IR dialkove ovladanie
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Viacfunkcne IR dialkove ovladanie
Ale co by ma zaujimalo je to,ze ma napadlo urobit k nemu dialkove ovladanie aj s prijimacom,popripade len prijimac a pouzit nejaky "vyradeny" ovladac (mam ich doma asi 3).
Funkcie: Minimalne zapnut/vypnut a pridat/ubrat zvuk.Akurat tu je jeden problem.Ako vyriesit ten zvuk. Motorcek s potenciometrom? Elektronicky potenciometer? Skuste poradit nieco rozumne/dostupne.
Dalsie funkcie: Stand-by rezim,tj vypnutie len anodoveho napatia,zhavenie ostane v cinnosti (teraz to mam vyriesene rucne pomocou vypinaca),dalej prepinanie vstupov (aspon 3) a urcite by sa toho este naslo.
Trochu som hladal na nete,ale nic rozumne som nenasiel,uplne jednoduche je na danykovi,ale to je len pre jednu funckiu,takze z toho asi nic.Dakujem za kazdu radu,navrh,napad,navod,.......
A v amaru taky bylo dalkove ovladani pro motorovy potenciometr(nebo jak se tomu rika). Rekni co chces a ja se po tom podivam...je to jeste v zive pameti.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Akurat este je otazka ako to riesit.Pouzit analogovy mux,medzi jeho vyvody zapojit odpory,cize sa prepinanim budu radit seriovo,alebo to urobit pre kazdy vystup jeden odpor. Este ma napadlo pre prepinanie pouzit relatka,ale 16 rele pre jeden kanal to je trochu dost (ak chcem 16 urovni hlasitosti).Takze zatial najschodnejsia sa mi zda schema z ARA 1987/12 str 451 ,vzhladom k pocte "funckii" a ovladania. Lenze je zase potrebne stavat novy DO,cize zase nieco naviac,odpada pouzitie uz hotoveho DO,co by si ale vyzadovalo riadenie pomocou uCPU.Zase v tej scheme z ARA neni pouzity prijimac s vystupom TTL,ktory by som zase tiez rad pouzil,kvoli jednoduchosti.Takze neviem otazok je stale vela a odpovede ziadne