Zrcadlovka CANON EOS 1000D
Moderátor: Moderátoři
Zrcadlovka CANON EOS 1000D
Také záleží, co chce žena fotit. Zrcadlovka se sadou objektivů je docela objemná a těžká. Pokud to tak chce, tak dobrá. Ale dva, tři roky stará bezzrcadlovka, je daleko lehčí a fotky budou, myslím, lepší, než s tou starou zrcadlovkou.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Aby z fotoaparátu dostala maximum, je dobré se naučit pracovat s formátem RAW (tedy "holá" data ze snímače). Na toto je potřeba nějaký program, leč třeba Adobe Lightroom stojí celkem dlouhý peníz, Capture One taktéž a práce s nimi je celkem piplačka.
Mnoho lidí si myslí, že z DSLR "lezou" úžasné fotky na první dobrou, ale není tomu tak. Nemalá část "úspěchu" je právě editace v PC.
--
Pokud do toho půjdeš, přikupte si ještě jednu baterii, ta původní už může mít nejlepší léta za sebou a není nic protivnějšího, když ti (třeba) na výletě dojde... Též fotím zrcadlovkami a bez minimálně jedné rezervní baterie bych nevyrazil. Limit kapacity 8 GB není problém, na to nacpe odhadem minimálně 300 fotek ve formátu RAW.
Sám mám Canon 200D a 6D , k oběma jsem si koupil na ali dálkovou spoušť na kabel a právě dummy battery. Na bezzrcadlo zatím nemám, tož asi tak.
Myslím, že zmiňovanou 1000-ku jsem měl taky, a byla na pohodu.