STN 34 1390 -> STN EN 62305-1 az 4

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
janko_popoli
Kontaktovat uživatele:

STN 34 1390 -> STN EN 62305-1 az 4

#1 Příspěvek od janko_popoli »

ahoj, som student na elektrotechnickej v NZ a profak mi dal za ulohu zohnat udaje o norme STN 34 1390:1969 ako som patral tak som patral az som sa dopatral k tomu, ze tato norma bude onedlho zrusena a nahradi ju norma STN EN 62305-1 az 4 kto plati od 1. 11. 2006

dovolim si citovat zo serveru enoviny.sk
STN 34 1390
STN 34 1390 obsahuje veľmi cenné pokyny pre prax pri zriaďovaní ochrany pred bleskom. Mohla by teda byť vhodným doplnkom k uvedenej rade noriem STN EN. Rieši však len jednu malú časť systému ochrany pred bleskom (LPS) a niektoré princípy funkčnosti ochrany pred bleskom uvádzané v tejto norme nie sú kompatibilné s princípmi uvádzanými v novej rade noriem. Je potrebné upraviť ju tak, aby v žiadnom prípade nebola v rozpore s novými normami STN EN 62305 (v súčasnosti je v rozpore s týmito štandardami). Jej platnosť pre projektovanie nových systémov ochrany pred bleskom bude od 1.5.2007 zrušená. Úlohou projektantov, montážnych organizácií a revíznych technikov v súčasnosti je posúdiť, či jednotlivé články tejto STN sú v súlade so štandardami STN EN 62305 uvádzanými hlavne v časti 3.

takze by som vas chcel poprosit ci by mi nemohol niekto pomoct kde mozem najst tuto normu alebo ak ju niekto ma ci by mi ju nemohol poskytnut na ŠTÚDIJNÉ ÚČELY

za kazdu pomoc alebo radu vopred ĎAKUJEM 8-)
Americké súčiastky, ruské súčiastky, všetky vyrobil TAIWAN :D
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Znenie noriem na net-e nenájdeš. Jedine zájsť do nejakej fabriky, prípadne technickej knižnice, alebo kúpiť. Ak ti neikto prefotí, nechvál sa tým, podľa zákona sa nesmú robiť fotokópie.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

Ve fabrice nepochodis...to si na triko nevezmou. Bud ji musis koupit, nebo dojit na (nevim jak se to jmenuje u Vas) Statni normalizacni urad a tam si to nastudovat, mozna i pujcuji.
janko_popoli
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od janko_popoli »

no ja by som z tej normy potreboval iba udaje ako napr. aky drot sa ma pouzit na bleskozvod, akeho ma byt priemeru atd, a ine udaje
informacie o zvode, uzemneni a zberovom zariadeni

ale ako nad tym rozmislam tak o tom je vlastne ta norma a ORGANY na tom zarabaju takze to take lahke asi nebude :?

to:stepa u nas sa to vola Slovenský ústav technickej normalizácie
a ten sídli v bratislave a ja som z novych zamkov, takze je to daleko a navyse nam to profak zadal z hodiny na hodinu takze neni ani casu

aj tak vam obidvom DAKUJEM za info
Americké súčiastky, ruské súčiastky, všetky vyrobil TAIWAN :D
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“