Vkládání zajímavých obrázků III

Tady si vyzkoušejte tvorbu témat a použití bbkódů, tagů, upload fotek

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
kejki

#1021 Příspěvek od kejki »

Tak oschlý bylo docela věrohodně, i ta minutka byla ohavná.
EKKAR

#1022 Příspěvek od EKKAR »

Lukas-Peca píše:Nikdy jsem neviděl mikrovlnku, která by udělala kůrčičku. A kdybys do kuřete pustil několik kW, tak za pět minut bude spíše rozstřelené po celé troubě, než aby se upeklo. Takže to video bude asi spíše sehraná šaškárna :)
Kůrka vzniká sálavým teplem na povrchu, toho magnetron z principu funkce nikdy dosáhnout nemůže. A jinak stalo se kdysi v bejvalý práci, že do mikrovlnky na kuchyňce/jídelně zaměstnanců zaběhla myš a nějakej "dobrák" ji tam zabouchnul a mikrovlnku zapnul. Myš doslova explodovala během ani ne 20 vteřin. Mikrovlnka pak skončila v SD, protože ji nikdo nechtěl pucovat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#1023 Příspěvek od Celeron »

Měl jsem mikrovlnu 30 litrovou Whirpool, co uměla i píct. Ne, nebyl v ní integrovanej gril ale na skleněnej talíř se dávala něco jako nízká nádoba Remosky, která na sobě měla ze spodu a z boků asi 3 mm vysokou černou vrstvu jakéhosi sajrajtu. Myslím, že tomu říkali "funkce Crips". Ta hmota přetvářela mikrovlny na pečící plotýnku. Zkoušel jsem na tom jednu a pak dvě půlky kuřete a pak i řízky. Fungovalo to jako kdyby se to peklo na Remosce. Optickým pyrometrem měla ta nádoba s půlkou kuřete po asi 5 minutách /1000W trvale, teplotu necelých 300℃. Bohužel se mi v ní fláknul magnetron s dvěma vlnovodama, což se dost blbě shání.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki

#1024 Příspěvek od kejki »

Crisp by neměl mít 300°, to se přepalují tuky. To černé je teflon, jinak funkce http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=229486#229486
samec

#1025 Příspěvek od samec »

EKKAR píše:
Lukas-Peca píše:Nikdy jsem neviděl mikrovlnku, která by udělala kůrčičku. A kdybys do kuřete pustil několik kW, tak za pět minut bude spíše rozstřelené po celé troubě, než aby se upeklo. Takže to video bude asi spíše sehraná šaškárna :)
Kůrka vzniká sálavým teplem na povrchu, toho magnetron z principu funkce nikdy dosáhnout nemůže. A jinak stalo se kdysi v bejvalý práci, že do mikrovlnky na kuchyňce/jídelně zaměstnanců zaběhla myš a nějakej "dobrák" ji tam zabouchnul a mikrovlnku zapnul. Myš doslova explodovala během ani ne 20 vteřin. Mikrovlnka pak skončila v SD, protože ji nikdo nechtěl pucovat.
Tak to potrebuješ mikrovlnku Kernkraft 400. :coolglema:
Celeron

#1026 Příspěvek od Celeron »

kejki píše:Crisp by neměl mít 300°, to se přepalují tuky. To černé je teflon, jinak funkce http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=229486#229486

Trt teflon, kdyby sis přečetl ten odkaz, tak tam píšou silikon s kysličníky kovů. Když na to koukám, tak je to spíš nějaký napatlaný bláto podobný černý sádře. Měřil jsem to optickým pyrometrem, ten bílou lesklou ukazuje mnohem míň než je skutečnost a černý matný zase mnohem víc. Tedy v porovnání s dotykovým termočlánkem u multimetru.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hape
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od Hape »

Měli jsme kdysi doma také mikrovlnku Whirpool s tzv. šestým smyslem. Ta měla také Crisp talíř a ve stropě ještě gril tvořený křemennými (nebo křemíkovými?) trubicemi, které se cyklicky rozpalovaly do ruda. Při kombinaci obojího uměla pěkně upíct jak kuře, tak i picu. Crisp talíř byl plechový (hliníková slitina) z vnější spodní strany potažený hnědou pružnou hmotou (asi zmiňovaný silikon s příměsemi) a vnitřek nepřilnavý teflon.
Ten šestý smysl nijak extra nefungoval, musel se vždycky trochu upravit aby výsledek byl uspokojivý. Po letech provozu některé čidlo asi přestalo správně fungovat, tak jsme šestý smysl už nepoužívali. Postupně také slábl svit displeje a když už na něm nebylo pořádně vidět co ukazuje, tak šla mikrovlnka do šrotu. Ale vydržela dlouho.
kejki

#1028 Příspěvek od kejki »

Myslím nepřilnavou vrstvu, tu gumu dělali i hnědou, tak mi nenapadlo, že mluvíš o ní.
samec

#1029 Příspěvek od samec »

Ďalšie smutné miesto aj youtuber
https://youtu.be/eMETNNIufYU

EDIT
A tiež sa pripájam k názoru, že by bolo lepšie, keby tie zničené, porozbíjané veci radšej niekto ukradol.
Naposledy upravil(a) samec dne 14 úno 2024, 21:44, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od Hubert_79 »

Zajímavé.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#1031 Příspěvek od ransom »

samec píše:A tiež sa pripájam k názoru, že by bolo lepšie, keby tie zničené, porozbíjané veci radšej niekto ukradol.

Není to dávno, co jsem podobných krámů zachránil dvě plné dodávky. Na popud a s osobní pomocí bývalého ředitele oné fabriky, který pak za nového majitele dělal správce. "Přijeďte si třeba s kamionem, já vám to pomůžu ještěrkou naložit. Oni to jinak všecko vyhážou do šrotu."

Nikdo pak ty věci nechtěl ani zadarmo. Něco jsem postupně zrecykloval do výkupu kovů. Něco rozebral na součásti. Po několika letech se mi podařilo udat ty nejhodnotnější kusy. Některé se mi tu válí dodnes. Doufám, že už si ty poslední nakonec odveze Rudolf02 pro chlapce do kroužku. A pak už nikdy nic podobného zachraňovat nebudu. Ať to klidně sežere plíseň a potkani.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1032 Příspěvek od Hubert_79 »

Asi tak. On je každý chytrý - "zachraň to či ono" nebo "taková škoda", ale domů si to nikdo tahat nechce.
Není to tak dávno, co se tady pomalu držela tryzna za nějaké pomalované rádio (nějaký Prominent, či podobný klumpr) nalezené u popelnic... Kolik z vás by si to táhlo domů, třeba i nepomalované?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
samec

#1033 Příspěvek od samec »

samec píše:Ide na tom aj bastlirna?

nixdorf píše:Ano, takto.

Vlastnú stránku mám viacmenej textovú a malú (Wordpress), takže tam to ide napriamo. Pre Bastlirnu používam mirror Frogfind, ktorý povyhadzuje zbytočné elementy a vyhodí Win1250 diakritiku do ASCII, plus dá sa s ním navštíviť stránky HTTPS, na ktoré by sa ten jednoduchý browser nenapojil.
Holt, bavíme sa o webovom prehliadaní o rýchlosti 0,0048Mbps s presne 0,0006GB RAM a bez diskovej medzipamäte, takže sa kdesi opasok utiahnuť musí...
Pod lepšou 386 či 486 by už šiel rozbehať dosovský Arachne a nejaké jednoduché obrázky, což tuná absolútne nehrozí. Tá CGA uťahá oči, avšak 5150 s monochrom HGC to už vykresluje o magnitúdu lepšie...
A čo nová bastlirna?
https://www.ebastlirna.tech/viewtopic.php?p=1290830#p1290830
kokun

#1034 Příspěvek od kokun »

Na odlehčení :roll:
Přílohy
Kočka.jpg
Není ptáček jako "ptáček" :-)
Není ptáček jako "ptáček" :-)
Honza - kokúň

#1035 Příspěvek od Mysteri »

:aplause: