retro stříkací pistole k napojení na vysavač

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sr71

retro stříkací pistole k napojení na vysavač

#1 Příspěvek od sr71 »

Viděl jste někdo z vás někdy toto v chodu? Nebo s tím dokonce stříkal? Zajímalo by mě jak moc dobře nebo špatně to fungovalo. Našel jsem to v pozůstalosti. Na tu dobu to stálo dost peněz 8O
Přílohy
pistole_08.jpg
pistole_08.jpg
pistole_07.jpg
pistole_07.jpg
pistole_06.jpg
pistole_06.jpg
pistole_01.jpg
pistole_01.jpg
pistole_03.jpg
pistole_03.jpg
vladom

#2 Příspěvek od vladom »

Před 40 lety jsem s tím nastříkal Fiat 850. Vypadal jak pomeranč barvou i strukturou. Ale je fakt že jsem neměl žádné zkušenosti a nakonec to vypadalo určitě líp jak štětcem. :D
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Pomarancovu strukturu "dokaze" urobit aj profesional. A videl som to aj na novych autach a nie prave lacnych.
Ivan_01

#4 Příspěvek od Ivan_01 »

striekali sme s tým pred 40 rokmi steny primalexom. Musel si to vedieť nastaviť a z akej vzdialenosti od steny striekať, ale v konečnom dôsledku viac farby bolo rozptýlené vo vzduchu ako na stene. Strašne zle sa potom umývali okná a nábytok. Zle sa umývala aj samotná pištoľ a nádobka. Ale nič lepšie nebolo. Vlastne hej, existovala taká ruská vibračná stirekacia pištoľ na elektriku s nádobkou zospodu. Tú by som ešte nepoužitú možno našiel v skrini. Bol to CCCP predchodca airless technológie :)
Přílohy
retro-pistol-1978.jpeg
retro-pistol-1978.jpeg
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Stříkal jsem s tím létající modely . Nitrobarvou to šlo perfekt . Bylo a je (stále vlastním) to háklivé na hustotu . Proto to šlo dobře jen nitrem .
samponek

#6 Příspěvek od samponek »

Stříkal jsem tím krabici na zesilovač, jenže to nejde napojit na vysavač, musel jsem najít vhodný vysavač a udělat přizpůsobovací člen na hubici, aby foukal vzduch ven.
Potom to fungovalo.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ked sa to vyrabalo, boli vysavace, kde sa dala pripojit hadica na vystup. Dnes je uz vacsina davno vyhodena.
vasekpetr1

#8 Příspěvek od vasekpetr1 »

Mně s tou vysavačovou pistolí v osmdesátým sedmým kamoši stříkali tisícovku škodovku na chatě v Popůvkách a měla potom taky tu pomerančovou fazónu :D .
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Jistě , všadypřítomná podlahová ETA měla vždy vývod na hadici .
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Mám po nebožtíkovi tátovi obojí, jak tuhle nízkotlakou na vysavač, tak tu ruSSáckou vibrační. Vzduchová stříká inverzně proti běžný tlakový - vzduch fouká furt, jehla zavírá trysku s barvou. Musí se dobře ředit, jinak se materiál špatně rozprašuje a dělá už zmíněnej pomeranč. Ale jde to i s vodou ředitelnou hmotou, jen se musí kvůli mizernýmu krytí tý hodně zředěný barvy musí dát třeba 6-8 nástřiků přes sebe, nitro samozřejmě kryje nejlíp. Ale je to funkční, teď nedávno jsem s ní mořil lihovým mořidlem 2 stolky a následně je lakoval a dobrý. Určitě je potřeba starší výkonnej vysavač, třeba ETA 1400 a vyšší, je nutný dobře oblepit "duck"-páskou dekl kolem motoru a výfuku, aby tam neutíkal tlak a vyhodit pytel s filtrem. Zvýší to fukarovej výkon.
Ta ruská vibračka je spíš fixírka, na malý plochy a blbě se vymejvá, nejde dostatečně rozebrat a třeba právě nitrem se lehko zalepí. Ta vzduchová je proti tomu jednoduchá jak Lego a dá se rozebrat a vymejt do mrtě.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
doktor365

#11 Příspěvek od doktor365 »

[quote="Ivan_01"][/quote]
Táta ji měl, před 35lety jsem s ní stříkal litinový radiátory. Na nich nebylo vidět žádný pomeranč :D , spotřeba barvy velká. Kravál taky, stříkal jsem to na chodbě za výtahem a probudilo to i domovníka o tři patra níž a přišel se podívat :D .
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

To jsou zase kraviny , inu domovník neměl vysavač ....
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Otec mal nejaku elektricku striekaciu pistol, ale nebola sovietska. Mysliim, ze od sudruhov z NDR.
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

BOBOBO píše:To jsou zase kraviny , inu domovník neměl vysavač ....

Proč kraviny, já jsem odepisoval na tu ruskou a ta nebyla na vysavač a kravál dělala. Domovník se šel podívat co se děje.
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Sorry , toho Ivana jsem si nevšiml , ten magnet dělal "neznámý" bordel .
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“