vyvazování kabelového svazku nití

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fprik

#31 Příspěvek od fprik »

Co třeba spisek Workmanship Standard for Crimping, Interconnecting Cables, Harnesses, and Wiring | Standards, sice anglicky, ale s obrázkama. Česky je článek "výroba kabelových forem" Amatérské rádio roč. 1963, č. 8, str. 223.
Cowley

#32 Příspěvek od Cowley »

Tady je nějaké video
nebo ještě třeba zde.

Google: cable lacing
ZVUK2000

#33 Příspěvek od ZVUK2000 »

Nehledejte v tom žádnou vědu. Toto jsem se učil už na zakladce. I když ne jako svazování kabelů, ale ve výtvarné výchově když jsme takto dělali ornamenty okrasnou nití na blahopřání k MDŽ. A můžeme jít ještě dál, obyčejná záplata se tímto způsobem také zašívá :D
gepard

#34 Příspěvek od gepard »

Vyvazování kabeláže pěkně ukázal
StoliTRONIK.
-- Gepard --
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

ZVUK2000 píše:Nehledejte v tom žádnou vědu. Toto jsem se učil už na zakladce. I když ne jako svazování kabelů, ale ve výtvarné výchově když jsme takto dělali ornamenty okrasnou nití na blahopřání k MDŽ. A můžeme jít ještě dál, obyčejná záplata se tímto způsobem také zašívá :D
Dokonce se tímhle způsobem dělaly "domečky" z pohlednic - mámám k MDŽ "na šití" apod. Je ale zajímavý, že výtvarkáři to učili dost regionálně - třeba já jako rodilej východočech jsem to od základky udělat uměl, moje manželka, rodilá středočeška, ale tuhle dovednost postrádala a když to dostala dcera na základce za úkol doma dodělat, protože na část výroby tohohle "uměleckýho předmětu" ve škole chyběla, manželka na to čuměla jak Pražák na sněhovou pokrývku a musel jsem se zapojit já. Ale myslím si, že ten lemovací "steh" na pohlednice a záplaty je jednodušší, než provedení, používaný na kabeláž - protože kabeláž se vyvazuje a každej ovin provázku se utahuje, aby držel na místě, takže často bejvá v místě omotání provázek provlíknutej 2x, u těch pohlednic se spojovací bavlnka provlíká jenom 1x (bohatě stačí). Navíc na kabeláž se ten špagát tlustě voskuje, aby se slepoval - jak tady už někdo popisoval ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“