Uhlova bruska Bosch GWS 9-125 S smrdi

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

#16 Příspěvek od JirkaZ »

Tak tepelná pojistka jedině asi nevratná (s ohledem na konstrukci stroje) a pouze pro stator.

Lépe na tom jsou varianty s regulací - ta totiž při zablokování kotouče vypne.

Ale zase - když se třeba rozbrus s regulací trápí velkým zatížením při nízkých otáčkách, tak mu to taky nedělá dobře (nechladí se).

A rozbrusy Bosch mají tzv. "konstantní elektroniku", jinými slovy udržují otáčky při zatížení, čili motoru přidají, takže velká ztráta při malém průtoku chladicího vzduchu.

Prostě když se (případně) zkombinuje necitlivost uživatele se stále klesající kvalitou výrobků, je vymalováno.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Toto regulaciu ma, takze nejaka elektronika tam je (zaliata). Stacil by termistor k statoru a elektronika by to mohla vypnut.
JirkaZ

#18 Příspěvek od JirkaZ »

Aha, blbě jsem se podíval na typ. Tak možná je to skoro totéž, co mám já (ale oni jich dělali víc a označení se lišilo jen mírně).

Každopádně ta moje není od PRCáka (nemám ji po ruce, ale mám dojem, že je ještě vyrobená v Říši), dostala zabrat už docela dost a stále běhá.

Jo, termistor nebo jiné čidlo by tam asi být mohlo, ale proč vlastně, když potřebujeme prodat nový výrobek (který bude mít ještě o chlup nižší životnost, zato bude popisovaný v superlativech)...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Celé zbytečné , úvodní příspěvek stačí pro vše a cestu na SD . Na tu žárovku se to postupně bez kotouče rozběhne , když při ručním pootočení se ukáží stavy jako u krokáče není co dál řešit .
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Keby nebol spaleny aj stator alebo keby nova bruska bola drahsia, tak sa oprava oplati (vsetky diely sa daju kupit). Alebo keby som si ju opravil pre seba - lenze ju nepotrebujem.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

U tehle hraček jsou věci . Již dvakrát se mi stalo , že motor odešel po výměně uhlíků .... A to jsem je zabrousil a nechal čas běžet naprázdno , pak tři zapnutí a šlus . Co potom říct tomu , co mu to i zadara děláš ....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“