Chlad. Bosch KGN39VW45/13
Moderátor: Moderátoři
Chlad. Bosch KGN39VW45/13
Nedávno som to spomenul len tak, keď som bol v predajni, bolo mi povedané že to vyzerá na príznak pred vážnejším poškodením chladničky: a určite by som mal volať servis.
Včera ma ale upútal z boku chladničky zvuk, akoby šla bežná stará chladnička: taký ten chladničkový šum (nie pazvuky z výparníkov). Pred tým chladnička predstavovala doslova "božské ticho".
Človek sa chvíľu teší že má vystarané, a zasa problémy... Čo to puká, a čo sa to mohlo pridať za zvuk?
Možno by nebolo na škodu občas to "prefúknuť super-om".
...ale neviem mne to nevadí že to puká,klepe,buble.
lebo je to dosť vymakané (aj teploty som si pomeral) a nieje to v miestnosti kde "fungujem".
...čiže u mňa ked to robí čo má (a to robí perfektne) - tak som tomu ani nejakú pozornosť nevenoval.
ALE... "malý skřítek Bošáček" - tomu želám nech dlllho žije.
Rozebral jsem kanál od ventilátoru,na vstupu je klapka řízena malým motorkem 12V.Ty klapající zvuky dělá ta klapka,vzduchový tunel to zesiloval.
Promazal jsem mechanismus,zatím to vypadá dobře,doufám jen,že nebudou vyčesané zuby na převodu motorku
PS Krokový motorek se nedá sehnat samostatně,jen s polystyrénovým tunelem jako celek.Nejlevnější díl,jinde i za dvojnásobek
lopez píše:Ja mám BOSCH KGN36VLED - cca 3 mesiace a ako píše Pikofarad "vyluzuje lupání,šumění,poklepávání". čo za čerta tam klepe? - to neviem.![]()
Možno no-frost + 2 okruhy má niečo čo vytvára tie zvuky... ?
EDIT: + kondenzátor je pod plechom
pozeral som technicku specifikaciu tejto chladnicky a neda mi nespytat sa, ako vlastne funguju tie 2 nezavisle okruhy chladenia, ked ma chladnicka len jeden kompresor? cisto zo zaujimavosti.