Co nebrat z Hadexu ?

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

#256 Příspěvek od rnbw »

S flusancami nebyva problem, ak je to technologicky spravne vyrobene. Ak nie su privody dobre nabodovane, tak sa to niekde prerusi a je z toho odpad.
Lojza1

#257 Příspěvek od Lojza1 »

Některé nefungují takovým způsobem, že to na utrhnutý vývod nevypadá. Spíš něco uvnitř. Možná narušená hliníková metalizace. Co já vím. Ono to má jen čtyři vývody - napájení, tlačítko a výstup. I v té čelovce to vypadalo na postupnou vnitřní degradaci, nebylo to najednou a postupně se chovala čím dál divněji.
eleferner

#258 Příspěvek od eleferner »

Vcera jsem si pohral s tim Univerzalnim testerem soucastek LCR-T7-H z Hadexu. Dobra zprava je, ze odber z baterie ve vypnutem stavu je okolo 0,1 uA, takze dominantni bude samo-vybijeni baterie. Funguje i pri napajeni z nabijecky pokud je uplne odpojena baterie, ale divne pri tom piska menic ve zdroji.

Ja jsem ho koupil hlavne na testovani polovodicu a to je... rozporuplne. Moderni polovodice vetsinou zvlada bez problemu. Germaniove tranzistory vetsinou zvladne, ale ukazuje velmi mala Ube jako 90 mV. Germaniove diody vsak vubec nerozpozna. Vykonove MOSFETy jsou OK, ale malosignalove jako KF520 hlasi jako kondenzator 30 pF. Tyristory (male i velke) spravne rozpozna jen pri urcitem zapojeni na svorky, jinak je hlasi jako NPN bipolar. Triaky KT207/600 hlasi jako tyristor, triaky T410-600 hlasi jako odpor 5 ohmu. JFETy doma zadne nemam, pokud si vzpomenu, tak je otestuju po Novem roce.
driana
Zablokován
Zablokován

#259 Příspěvek od driana »

Tady byl spam, teď je tu BAN.
Dobrý obchod, ne?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od workhard »

https://hadex.cz/n053-ucastnicka-snura- ... konektory/

Můj dělaný 3m kabel funguje, chtěl jsem trochu delší, odpor středního vodiče 3Ω, stínění 4,5Ω, telka vyhlásila NO SIGNAL.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
samponek

#261 Příspěvek od samponek »

Některé kabely jsou železné a magnetujou, musí se to ověřovat, číňan někdy v nabídce uvádí, že nemagnetujou a ty fakt nemagnetujou.
VASEK_W

#262 Příspěvek od VASEK_W »

workhard píše:https://hadex.cz/n053-ucastnicka-snura-antenni-kabel-5m-prime-konektory/

Můj dělaný 3m kabel funguje, chtěl jsem trochu delší, odpor středního vodiče 3Ω, stínění 4,5Ω, telka vyhlásila NO SIGNAL.

Tak asi by bylo nejvhodnější jim ten kabel reklamovat a dodanými naměřenými hodnotami, aby si jako prodejci uvědomili, že je číňan obelhal, a požadovat vrácení peněz.
Protože aby mělo 5m anténního kabelu tolik ohmů, tak to už je na pováženou.

Nicméně by ještě mohly ty velké odpory být způsobené povrchovým materiálem konektorů. Zkusil jsi povrchovku na těch kontaktech "propíchnout" ostrým jehlovým hrotem třeba na zkoušku i těsně vedle sebe na jednom konektoru? A pak to samé přes celý kabel z jednoho až na druhý konektor?

Vašek
workhard
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od workhard »

Stálo to 40 kocourkovskejch, tak se tím nebudu dále zabývat. Zkusím to říznout, co je uvnitř. Tak viz obrázek, dráty jsou železné. Už je to v koši a obrázek jsem jim poslal i do Hadexu, ať se pokochají.
Přílohy
shitkabel.jpg
Bez komentáře...
Bez komentáře...
samponek

#264 Příspěvek od samponek »

U čínských kabelů, drátů, konektorů, zdířek, diod apod. je nutné projít popis, když nepíšou nic, tak jsou železné, když píšou měď, tak jsou pravé, někdy píšou že nemagnetujou.
rnbw

#265 Příspěvek od rnbw »

Koaxy byvaju zelezne bezne.
Ale ked su vsetky droty "opletu" na jednej strane, tak to nie je koax a fungovat nebude...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od forbidden »

Ten naměřenej Rdc asi vadit nebude, ale toto fakt nebude mít impedanci 75 Ω. Hadex prodává čím dál větší srač... :evil:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od workhard »

HADEX vrátil prachy :)
samec

#268 Příspěvek od samec »

Toľké plytvanie plastom na taký kúsok kovu. :D
warp

#269 Příspěvek od warp »

Přesně toto jsem řešil s anténním kabelem. Nefungoval, ztrácel se signál (velký útlum). Po instalaci vyrobeného z kvalitního a F-konektorů funguje naprosto bez problémů. A jednalo se o 3 kusy (různé) asi koupené ze stejného "kontejneru"
Celeron

#270 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Ale ked su vsetky droty "opletu" na jednej strane, tak to nie je koax a fungovat nebude...

Třeba tam měl původně být pod těma drátama "alobalový" oplet, pak by to koaxiál byl. No a PRCák se rozhodl ušetřit ještě trochu víc. Ale asi ne, pak by to bylo na účastnickou šňůru dost neohebný.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“