Co nebrat z Hadexu ?
Moderátor: Moderátoři
Ja jsem ho koupil hlavne na testovani polovodicu a to je... rozporuplne. Moderni polovodice vetsinou zvlada bez problemu. Germaniove tranzistory vetsinou zvladne, ale ukazuje velmi mala Ube jako 90 mV. Germaniove diody vsak vubec nerozpozna. Vykonove MOSFETy jsou OK, ale malosignalove jako KF520 hlasi jako kondenzator 30 pF. Tyristory (male i velke) spravne rozpozna jen pri urcitem zapojeni na svorky, jinak je hlasi jako NPN bipolar. Triaky KT207/600 hlasi jako tyristor, triaky T410-600 hlasi jako odpor 5 ohmu. JFETy doma zadne nemam, pokud si vzpomenu, tak je otestuju po Novem roce.
Můj dělaný 3m kabel funguje, chtěl jsem trochu delší, odpor středního vodiče 3Ω, stínění 4,5Ω, telka vyhlásila NO SIGNAL.
workhard píše:https://hadex.cz/n053-ucastnicka-snura-antenni-kabel-5m-prime-konektory/
Můj dělaný 3m kabel funguje, chtěl jsem trochu delší, odpor středního vodiče 3Ω, stínění 4,5Ω, telka vyhlásila NO SIGNAL.
Tak asi by bylo nejvhodnější jim ten kabel reklamovat a dodanými naměřenými hodnotami, aby si jako prodejci uvědomili, že je číňan obelhal, a požadovat vrácení peněz.
Protože aby mělo 5m anténního kabelu tolik ohmů, tak to už je na pováženou.
Nicméně by ještě mohly ty velké odpory být způsobené povrchovým materiálem konektorů. Zkusil jsi povrchovku na těch kontaktech "propíchnout" ostrým jehlovým hrotem třeba na zkoušku i těsně vedle sebe na jednom konektoru? A pak to samé přes celý kabel z jednoho až na druhý konektor?
Vašek
rnbw píše:Ale ked su vsetky droty "opletu" na jednej strane, tak to nie je koax a fungovat nebude...
Třeba tam měl původně být pod těma drátama "alobalový" oplet, pak by to koaxiál byl. No a PRCák se rozhodl ušetřit ještě trochu víc. Ale asi ne, pak by to bylo na účastnickou šňůru dost neohebný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!