Vtipy, vtipné články a odkazy XII

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Pikofarad

#811 Příspěvek od Pikofarad »

:D
Přílohy
okno.jpg
okno.jpg
mi-ro

#812 Příspěvek od mi-ro »

Tady bych spíše očekával comment: "Velebnosti, dyť von je tam s ní úplně nahej, vypněte to někdo!!"
..to bude jen ňákej odpůrek
TAKJAN

#813 Příspěvek od TAKJAN »

Tak jo
Přílohy
Screenshot_20240215_073917.jpg
Screenshot_20240215_073917.jpg
moto (2).jpg
moto (2).jpg
IMG_1571 (1).jpeg
IMG_1571 (1).jpeg
all_guiltars.jpg
all_guiltars.jpg
kokteil.jpg
kokteil.jpg
nostalcomp

#814 Příspěvek od nostalcomp »

Myslím, že pointu snadno odhalíte sami.
Přílohy
_uvodnik_sm.jpg
Úvodník SM 40/2023
Úvodník SM 40/2023
DukeNuke

#815 Příspěvek od DukeNuke »

Ještě jsem neviděl trabanta vařit. On jaksi neměl vodní chlazení, a pokud se dobře pamatuju, tak ani budík na teplotu. Proč taky, dvoutakt neměl ani olej, ten byl v benzínu :-)
EKKAR

#816 Příspěvek od EKKAR »

Některý vzduchem chlazený motory mívaly v ještě starejch dobrejch časech teploměr na hlavách válců. Vejtřas, tatrovky všeobecně, ale třeba i letadla s hvězdicovýma motorama, chlazenýma náporovým vzduchem a regulací klapkama nebo žaluziema ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kejki

#817 Příspěvek od kejki »

Od roku 88 se vyráběl Trabant 1.1, takže ho v devadesátkách mohl mít.
nostalcomp

#818 Příspěvek od nostalcomp »

kejki píše:Od roku 88 se vyráběl Trabant 1.1, takže ho v devadesátkách mohl mít.

Ano, mohl. Ale těžce pochybuju, že kdyby měl tuto skutečnou raritu, že by to patřičně nezdůraznil. A taky mi nějak nesedí, že by mladej cápek těsně po plyšáku měl hned takovou raritní novinku, když klasickýho tráboše jste sehnali i za pětikilo nebo dokonce za odtah :)

Akorát si nevzpomínám do kterého roku se na pumpách objevovaly stojany na Special-MIX. Nevzpomínáte si někdo? Já je ale nepoužíval a vždy jsem si směs míchal sám. Tradovalo se totiž, že to míchání v tom stojanu bylo nespolehlivé a šířily se hororové příběhy o zadřených motorech. Ale dodnes živě vidím, jak pumpař nastavoval ten mísící poměr tím rohatým kolem na stojanu :)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od Hubert_79 »

Těch trabošů s motorem 1.1 se moc nevyrobilo a ani se to k nám nevozilo...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
houmr

#820 Příspěvek od houmr »

Za to v devadesátkách jich bylo plné maďarsko, dodnes je tam lze náhodně potkat.
EKKAR

#821 Příspěvek od EKKAR »

nostalcomp píše:...
Akorát si nevzpomínám do kterého roku se na pumpách objevovaly stojany na Special-MIX. Nevzpomínáte si někdo? Já je ale nepoužíval a vždy jsem si směs míchal sám. Tradovalo se totiž, že to míchání v tom stojanu bylo nespolehlivé a šířily se hororové příběhy o zadřených motorech. Ale dodnes živě vidím, jak pumpař nastavoval ten mísící poměr tím rohatým kolem na stojanu :)
Začaly miznout hned po Plyšáku, dokončilo se to přechodem pump na multistojany, kder jsou na každým výdejním místě 3-4 pistole. A s těma "urban legendama" o zadřenejch dvoutaktech to byla často pravda - jednak ten M2T co se do nich dával byl už předředěnej benzínem, aby se snáz čerpal i míchal, takže na stupnici nastavenej poměr byl ve skutečnosti zhruba o 1/4 "sušší" = při nastavení na 1:15 dával 1:25, při 1:25 byl výslednej poměr 1:33, při nastavení 1:33 to dávalo 1:40 a na stupni 1:40 byl poměr blízko 1:50. Navíc na těch stojanech šel nastavit i čistej benál bez voleje - a to byl největší kámen úrazu, protože hlavně ze začátku, tak zhruba kolem roku 1985, měly tyhle "mixový" stojany k pistoli jen 1 hadici a směšování se dělo uvnitř stojanu - takže když si někdo před váma nastavil čistej benál a vy po něm 1:33, dostali jste do nádrže nejdřív zhruba 2,5 litru čistýho benálu, kterej zbyl po tom předcházejícím zákošovi v tý tlustý hadici. Taková babetta s 3litrovou bandaskou pak toho másla moc nedostala a skutečně se mohla i zadřít. Až po stížnostech a dokonce prej i žalobách tenkrát Benzina nechala ty stojany upravit a Adast musel dát k pistoli dvojitej šlauch, aby se máslo míchalo s benálem až těsně před koncem pistole - dávkování stejně jako předtím řídilo malý zubový čerpadlo s přepínatelným převodovým poměrem v pohonu odvozeným od pohonu hlavní pumpy. Já jsem tomu taky nikdy nevěřil a M2T a pozdějc občas i Castrol 2stroke jsem si do benálu míchal sám doma...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ok1hga

#822 Příspěvek od ok1hga »

EKKAR píše:Já jsem tomu taky nikdy nevěřil a M2T a pozdějc občas i Castrol 2stroke jsem si do benálu míchal sám doma...

. . . jezdí na kastról !

https://youtu.be/z4-b_TBjc9w?feature=shared
EKKAR

#823 Příspěvek od EKKAR »

To víš, ricin byl tenkrát nedostižná věc ...
DukeNuke

#824 Příspěvek od DukeNuke »

EKKAR píše:Některý vzduchem chlazený motory mívaly v ještě starejch dobrejch časech teploměr na hlavách válců. Vejtřas, tatrovky všeobecně, ale třeba i letadla s hvězdicovýma motorama, chlazenýma náporovým vzduchem a regulací klapkama nebo žaluziema ...
Jenže tatry i vejtřasky byly čtyřtakty. A u tatry se měřila teplota oleje, nikoli teplota hlavy válce. Taky měly chladič oleje, tedy 148 a 815 určitě.
Trabant 1.1 už měl motor tuším od VW, byl to čtyřtak a chlazený vodou, takže tam je ukazatel teploty chladící kapaliny namístě. U dvoutaktu chlazeného vzduchem bez oleje je opravdu k ničemu.
ok1hga

#825 Příspěvek od ok1hga »

EKKAR píše:ricin byl tenkrát nedostižná věc ...

do nádrže pinďoura jsme tehdy přidávali letecké palivo pro modelářské motorky . . .
. . . krásně to vonělo.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“