Upgrade Androidu
Moderátor: Moderátoři
Fungují i aplikace, které staré verze Androidů nepodporují a také internet s HTTPS, protože v Androidu jsou taky problémy s certifikáty.
LTE ani neviem. Zdá sa mi, že ho ten môj krám aj podporuje. Nikdy som ho nepotreboval. Baterka kupodivu i po tých rokoch funguje na pohodu. O percentách sa hádať nebudem, ale subj. mi pripadá v poho. Namiesto Google Play používam APK Pure. Funguje SYGIC, Car Scaner a asi by šlo i WIZ. Namiesto telefonovania ho mám ako androidový počítač a ako jeden z dvoch budíkov. Do vačku mi je zbytočne veľký.
Ešte väščí krám, S3 mini, po upgradu na ten Resurrection remix, používam ako primárny fón. Ovšem ja s tým neblbnem. Na to mám notebook.
K počítaču. Čo potrebuje bežný BFU? Kanceláriu, internet a videá. Všetko včetne YouTube šlapalo na tom starcovi s 128 MB RAM a omnoho lepšie s 256 MB. 512 MB mi už pripadalo zbytočných. ČO DNES ŽERIE TIE GIGABYTY?
Ináč vtipné je, že v S4 mini, ktorý som neupravoval (a je brandnutý od Orange, ale to je fuk), sú dva prehliadače, jeden natívny a druhý Chrome (tiež asi natívny). A prvý načíta Google, ale nič ďalej a Chrome funguje bez problému.
- pocitujlasku
to, ze ty nepotrebujes tie veci, neznamena, ze to nepotrebuje nikto.
a mozes sa vratit do ery msdos, s vytacanym 56kbit/s modemom a crt monitorom.
S placením bývají problémy i kvůli odemčenému bootloaderu, což je základ pro nahrání alternativní ROM, certifikaci v obchodu Play, rootnutému systému, kdy toto se dá zatím skrýt a možná jiných záludností. Jakmile telefon nesplňuje integritu pro zařízení a tzv. základní, tak zaplatit nejde.
Ešte dám dotaz a potom navrhujem toto vlákno uzavrieť. Ten dotaz znie nasl.:
Existuje finta, ktorou je možné sprevádzkovať fungovanie internetu starým telefónom s prešlým androidom, žeby sa dalo aspoň pozrieť odchody autobusov, alebo zostáva len prehrať na ten neoficiálny systém?
- pocitujlasku
Problém s internetom by som tipoval na tie certifikáty. Google načíta, vyhľadá, ale odkazy už neotvorí. Ale pripadá mi to na problém nie systému ako takého, ale použitého prehliadača. Viď
Ináč vtipné je, že v S4 mini, ktorý som neupravoval (a je brandnutý od Orange, ale to je fuk), sú dva prehliadače, jeden natívny a druhý Chrome (tiež asi natívny). A prvý načíta Google, ale nič ďalej a Chrome funguje bez problému.
Už len, ako prehliadač prinútiť aktualizovať sa v zastaralom systéme, popr. ktorý prehliadač použiť, aby fungoval.
Do netu už cez fón nelozím, to mám za sebou. Len výnimočne. Ale štve ma morálne zastarávanie pred technickým. Pripadá mi, že kúsky ako Samsung S3, S3 mini či S4 mini si to nezaslúžia.
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=286016
Ale zatiaľ ho prehrávať nechcem. Prídem o FM rádio. Mimochodom, ďalšia odbočka, keby ste niekto poznali možnosť, ako FM rádio vrátiť. Skúšal som, neuspel som. Vopred dík za pokusy. Čo viem, brojí proti tomu legislatíva (koncesie). Mať rádio a nevedieť ho zapnúť, proste ma to štve. Používam S3 mini, takže mi ide hlavne oň. Aký v ňom mám systém som už písal. V podstate 7.1.2. S4 mini je už na môj vkus do vačku trochu prerastený.
Ešte sa opravím, skúšal som to u S3 (i9300) pod LineageOS 19. Nepodarilo sa. Tri apky hlásili, že nie sú podporované systémom a štvrtá, že funguje len po Android 5. Streamovcích je tri rite a ešte trochu. Ale to nechcem.
Tzn. i když se na tom telefonu přešlo na systém LineageOS, tak neztratil možnost používat FM rádio, protože to funguje.
LineageOS i9300 radio fm
https://www.youtube.com/watch?v=t-gKntZaG8o